Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alimente în luptă cu stresul

Stresul este o mare problemă cu care ne confruntăm zi de zi. Studiile de specialitate au demonstrat că există o legătură între stres şi creşterea riscului de apariţie a tulburărilor cardiovasculare. Crește de asemenea și riscul pentru diabet zaharat și accelerează procesul de îmbătrânire al organismului.

Ce alimente ne poate ajuta ca să trecem mai uşor peste perioadele stresante? Portocalele sunt foarte bogate în vitamina C, element implicat în reducerea stresului după o zi plină de momente tensionante. Afinele au un conținut ridicat de antioxidanţi. Astfel, combat direct stresul, având un efect de trei ori mai puternic asupra creierului decât o doză de cofeină. La fel ca portocalele, și afinele sunt bogate în vitamina C.

Ce știți despre sparanghel? Este o legumă bogată în acid folic, și introdusă în alimentație ajută la reducerea stresului şi stimulează starea de spirit. Pe de altă parte, grăsimile nesaturate şi potasiul din avocado ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la îndepărtarea stresului. O porție de sushi crește nivelul de serotonină şi melatonină din organism, responsabile pentru o bună stare de spirit şi de sănătate. De asemenea, orezul din aceste rulouri oferă raportul ideal de proteine – cardohidraţi.

Studii în domeniul psihologiei au demonstrat că zâmbind putem evita efectele nocive ale stresului. Fie că sunteți blocați în trafic, fie că treceți prin alte situații stresante, zâmbetul scade frecvența cardiacă și înlătură suprasolicitarea inimii.