Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

“TACI DRACU’ DIN GURĂ!”

Dialog licenţios între Frâncu şi un râmnicean nervos: „TACI DRACU’ DIN GURĂ!”

ÎNJURĂTURI. O altercaţie s-a produs sâmbătă în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, în timpul sărbătorii Ziua Recoltei între primarul Emilian Frâncu şi un grup de protestatari care îi cereau demisia. În timp ce primarul a încercat să se plimbe printre standurile cu produse agricole, mai mulţi cetăţeni i-au strigat acestuia „Demisia”, „Infractorule”, „Penalul”. Acesta a încercat să se apropie de grupul respectiv dar nu a reuşit să dialogheze, în cele din urmă Frâncu, spunându-i unuia dintre protestatari, după propriile sale afirmaţii: „Lasă-mă dracu în pace!”. De cealaltă parte, într-un comunicat de presă, fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, susţine că „TACI DRACU’ DIN GURĂ” este formula de adresare a lui Frâncu către cetățeanul în cauză.

Se vedea clar că acest grup era montat de cei de la PDL dar cu toate acestea am încercat să port un dialog cu ei ba chiar l-am şi văzut pe parlamentarul Romeo Rădulescu şi am vrut să-l salut. Din păcate nu am reuşit să ne înţelegem. Eu le-am urat totuşi «să le fie de bine» şi am vrut să plec mai departe să cumpăr câteva produse agricole, însă nu am reuşit din cauza unui protestatar care probabil că gustase mai devreme din must. Acesta a venit spre mine şi mi-a urlat în ureche tot felul de cuvinte. I-am spus să «mă lase dracu în pace», altfel nu scăpam de el. Sincer, îmi pare rău şi mie de această ieşire, dar chiar nu mai aveam altă soluţie”, a precizat Emilian Frâncu, la finalul întâlnirii de la Liga Aleşilor Locali. Emilian Frâncu, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Bucureşti pentru fapte de corupţie. Acesta a fost judecat în stare de arest, el fiind reţinut la sfârşitul lunii aprilie şi eliberat în luna septembrie.

„Ziua Recoltei” impunea decenţă în exprimare, D-le Primar!

„Cerem pe această cale familiei Dlui FRÂNCU şi colegilor săi din Partidul Naţional Liberal, să-i apere interesul propriu şi să-l îndrume spre o demisie, aşa cum îi cerea şi vâlceanul indignat de preaplinul demagogiei prezente în discursul său. Considerăm că un demnitar public trebuie să fie un bun exemplu pentru comunitatea în care trăieşte şi munceşte, iar limbajul suburban nu poate fi încurajat sau tolerat în vocabularul său. „TACI DRACU’ DIN GURĂ” nu este o formulă acceptabilă de adresare unui cetăţean ce vă contestă calitatea morală de a mai sta în fruntea urbei noastre. DEMISIA DE ONOARE – e tot ce vă mai putem cere Dle Primar!” Această reacţie vehementă vine din partea deputatului PDL Romeo Rădulescu, care a asistat şi el la scena respectivă. „Din păcate, Ziua recoltei din acest an, pe lângă prezenţa îndrăgitei noastre orchestre de muzică populară «Rapsodia Vâlceană», care ne-a încântat inimile la prânz cu un apreciat concert folcloric, a consemnat şi o nedorită prestaţie «cu cântec». Protagonistul acestei scene penibile, a fost chiar Dl Emilian FRÂNCU, Primar al Râmnicului, proaspăt revenit în funcţie după o perioadă consistentă de privare a libertăţii, soldată pentru moment cu condamnarea acestuia de către judecători la patru ani de închisoare cu suspendare. Contestat în cursul alocuţiunii sale oficiale la inaugurarea standurilor cu produse agricole, special amenajate în Scuarul «Mircea cel Bătrân» pentru acest festival al toamnei rodnice, Dl Primar a găsit de cuviinţă să-i răspundă omului revoltat cu o imprecaţie ce a putut fi înregistrată de toată mass-media prezentă la eveniment” – se mai precizează în comunicatul de presă remis de Romeo Rădulescu.