Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sami Vâlcu: „Prima noastră opţiune e PNL”

Sami Vâlcu vede puţin probabilă o alianţă la Vâlcea între PSD şi PDL

Fostul deputat PDL, Samoil Vâlcu, crede că o alianţă între partidul pe care-l reprezintă şi PSD este puţin probabilă, atât la nivel de Consiliu Local cât şi la nivel de Consiliu Judeţean: „E greu de spus ce se va întâmpla. Liberalii încă sunt conectaţi la privilegiile locale, mai au directori în funcţii, mai au directori de şcoli mulţi, sunt şi la deconcentrate. Pesediştii nu îi vor înlătura curând. De încercat vor încerca. Nici nu au soluţii în multe din cazuri. Credeţi că pe doamna Sălişte nu au încercat să o dea afară dar pe cine să pună? La Consiliul Judeţean şi la Consiliul Judeţean voturile PP-DD-ului sunt decisive. Ce am ajuns… Dacă noi am face alianţă cu PSD nu ar mai fi nevoie dar e puţin probabilă o astfel de alianţă. Noi vom discuta concret iar de la centru nu avem niciun fel de restricţie. Prima noastră opţiune este alături de liberali, dacă şi ei doresc. Mie îmi e clar că liberalii nu vor continua alături de PSD, nici nu au avut alianţă decât teoretic. Gândiţi-vă că Buican va candida pentru şefia Consiliului Judeţean şi vrea să câştige şi că el a fost unul diontre contestatarii vocali ai USL la nivel naţional”.

„PNL-PDL câştigă detaşat primăria Râmnicului”

În ceea ce priveşte scanariul conform căruia primarul Emilian Frâncu va fi condamnat definitiv în dosarul de corupţie, Vâlcul este convins că dreapta va recâştiga Râmnicul: „Lucrurile se pot complica foarte tare în cazul condamnării primarului Frâncu dar se pot şi limpezi. Depinde ce se va întâmpla până atunci. E posibil să ne impunem şi noi un viceprimar dacă ne aliem cu PSD. Dacă se ajunge la alegeri anticipate, PNL este într-o situaţia jenantă. Să zicem că scot un candidat dar ce să le spună la oameni? Că i-au păcălit cu USL-ul şi cu persoana propusă. Pe de altă parte, PDL plus PNL dă viitorul primar al Râmnicului fără probleme. Ca o concluzie, suntem pregătiţi şi pentru eventuale alegeri parţiale dar nu le dorim, bine ar fi să se desfăşoare la termen”.

„PMP are 10 voturi în Vâlcea”

Despre Partidul Mişcarea Populară, fostul deputat crede că, cel puţin deocamdată, nu contează în judeţ:”Nu contează la nimic, au zece voturi. Nu aţi văzut că Eleva Udrea a vrut să vină la Vâlcea dar cum putea Mirea să o primească spre comparaţie de cum o primeam noi. Aşa s-a decis să se meargă la Drăgăşani, au găsit acolo un avocat dar Elena nu s-a mai dus. Oricum dacă vine unul mai răsărit îl schimbă imediat pe Mirea. El încearcă, sună la oamenii de la PDL să-i atragă în PMP dar cine se duce…”

„La municipiu nu ne aliem nici cu PSD, nici cu PNL” – Romeo Rădulescu

Singurul parlamentar vâlcean al PDL, deputatul Romeo Rădulescu, spune că se va opune oricărei alianţe la nivel de Consiliu Judeţean: „Nu ne aliem nici cu PSD, nici cu PNL la municipiu. La judeţ nu îmi dau cu părerea dar la Râmnicu Vâlcea vă spun singur. Gigi Matei şi Edi Vârlan au mers braţ la braţ la emisiuni şi au spus că vor face ei şi vor drege, că ştiu ei ce e de făcut, să-i lăsăm în pace. Uite că au ajuns viceprimari. Să facă! Trebuie să înveţe că problemele din Râmnic se rezolvă pe teren nu stând în birouri, făcând poze şi la emisiuni. Să stea împreună până în 2016 şi să le facă la oameni ce le-au promis”.