Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Râmnicul a devenit un oraş nesigur

ACUZAŢII. Mihai Persu, liderul organizaţiei municipale a PC Râmnicu Vâlcea, îl acuză pe primarul democrat Romeo Rădulescu de faptul că a transformat Râmnicul într-un oraş nesigur, în care clanurile  de interlopi îşi fac de cap fără teamă.

Râmnicul a ajuns sat fără câini, mafioţii se bat în stradă, în plină zi, primarul face lucrări după ureche, la limita legalităţii, iar populaţia priveşte îngrozită şi aşteaptă o nouă rundă de alegeri. Marţi, 2 august a.c.,  cetăţenii din cartierul Traian au fost martorii unei răfuieli între două bande. Poliţiştii au fost sesizaţi, prin intermediul 112, despre faptul că, la un local situat pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, s-a produs un scandal, în care sunt implicate mai multe persoane. In timpul incidentului au fost folosite obiecte contondente, precum şi o armă neletală cu bile de cauciuc, a fost distrus mobilierul din local şi geamurile exterioare. Poliţiştii i-au identificat pe cei  9 ,,samurai” , mai ales că mai mulţi dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale la secţia Urgenţe a  Spitalului Judeţean  de Urgenţă şi le-au  întocmit şi un dosar penal.

Mihai Persu, liderul organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea a PC, a declarat că Râmnicul pare un oraş fără busolă, în care grupările mafiote îşi fac propria lege sub ochii îngăduitori ai primarului Romeo Rădulescu.

,,Oraşul pare fără busolă şi nu datorită lucrărilor demarate în oraş din cauza cărora este haos, este praf, iar lumea a început să-şi piardă răbdarea, ci mai mult din cauza incidentului din zona Lahovari – Spiru Haret, unde două clanuri s-au războit în spaţiul public. M-a surprins foarte mult lipsa de reacţie a primarului. El trebuie să dea asigurări că acest lucru nu se va mai repeta, că Râmnicul nu va fi a doua Craiovă, că grupurile mafiote nu-şi vor mai rezolva problemele în stradă. Primarul trebuie să ne asigure că vom avea un climat de viaţă normal în care copiii noştri sunt în siguranţă. Trebuie să avem toleranţă zero, pentru că dacă nu vom lua măsuri vom ajunge ca aceste manifestări să fie cotidiene”, a precizat Persu.

DANA NEDESCU