Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FILE PHOTO: Google logo and AI Artificial Intelligence words are seen in this illustration taken, May 4, 2023. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Google găsește soluția la escrocherii cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Google ar putea să fi găsit soluția pentru combaterea escrocheriilor care au devenit tot mai frecvente în ultimii ani. Gigantul tehnologic intenționează să introducă noi instrumente bazate pe inteligență artificială pentru a detecta escrocheriile.

Aceste instrumente, utilizând inteligența artificială, vor putea identifica modelele de conversație tipice pentru escrocherii și vor oferi utilizatorilor alerte în timp real pe durata conversației.

Odată ce AI-ul detectează o posibilă fraudă, utilizatorii Google vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că ar putea fi victime ale unei escrocherii.

Un exemplu oferit de Google este cel al „reprezentantului bancar” care solicită date personale, precum coduri PIN și parole. Pentru că astfel de solicitări sunt neobișnuite din partea unei instituții financiare legitime, AI-ul le va identifica și va trimite utilizatorilor o alertă.

Toate aceste procese se vor desfășura direct pe dispozitiv, iar Google promite confidențialitatea utilizatorilor.

De asemenea, Google a anunțat că funcția nu va fi disponibilă imediat pe Android 15, dar va oferi utilizatorilor mai multe detalii în cursul acestui an. Noile instrumente de detectare, dezvăluite la Google I/O 2024, sunt în prezent în faza de testare.