Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Eugen Neaţa, președintele grupului de lucru pentru Legea de modificare a unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice

În urma dezbaterilor ce au avut loc în grupul parlamentar PSD, cu privire la proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, prezentat de către doamna ministru Carmen Dan, la propunerea colegilor mei, am fost desemnat preşedintele grupului de lucru pe acest proiect.

În calitate de preşedinte am purtat discuţii cu membrii grupului de lucru, cu specialişti în domeniu şi am elaborat un material pe care l-am înaintat spre analiză Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul propus a fost apreciat de minister şi ca urmare, am fost invitat de către doamna ministru la o ultimă şedinţă de consultări pe acest proiect.

La întâlnire a participat doamna ministru Carmen Dan, secretari de stat, şeful Poliţiei Romane şi specialişti din cadrul ministerului.

Întreaga mea carieră a fost desfăşurată în acest domeniu de activitate şi cunosc problemele ce trebuie corectate. Din acest motiv, am conceput un proiect de lege care vine să consolideze capacităţile operaţionale şi autoritatea structurilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Totodată, face cunoscute cetăţenilor atribuţiile şi limitele la care pot recurge poliţiştii în aplicarea legii.

Apreciez deschiderea şi intenţiile bune ale doamnei ministru pentru elaborarea acestui proiect şi preocuparea manifestată în vederea corectării problemelor identificate în activitatea personalului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sunt convins că împreună putem realiza lucruri bune pentru oameni, dar şi pentru cei aflaţi în slujba legii.

Rolul nostru este acela de a îndrepta lucrurile şi a asigura oamenilor protecţie şi respect faţă de drepturile şi libertăţile lor. Poliţistul trebuie să cunoască măsurile poliţieneşti pe care le poate aplica, dar şi drepturile de care se bucura persoanele asupra cărora se aplică asemenea măsuri. La fel, şi cetăţenii trebuie să îşi cunoască drepturile şi să respecte organele de ordine publică.

Poliţiştii sunt cei care asigură siguranţa noastră în fiecare zi şi pentru aceasta trebuie apreciaţi!

Nu suntem de acord şi nu putem accepta noi măsuri represive împotriva omului!

De aceea, atât membrii grupului de lucru, cât şi conducerea ministerului, au înţeles că activitatea preventivă trebuie să primeze atât din punct de vedere legislativ, cât şi din punct de vedere al aplicării ei.

Acesta este semnalul pe care îl transmitem cu toţii în proiectul de lege, ce va fi înaintat Parlamentului spre dezbatere în perioada următoare.

Mulţumesc colegilor mei deputaţi Radu Nicolae Sebastian, Nită Nicu, Cocos Vasile, Bejinariu Eugen, Rădulescu Cătălin, Zamfira Cătălin, Vrajitoru Sorin şi Dumitrache Cristina, membri ai grupului de lucru, pentru sprijin şi colaborare!

Pe doamna ministru Carmen Daniela Dan o felicit pentru preocuparea arătată în vederea creării unui spaţiu sigur pentru cetăţeni, dar şi pentru preocuparea creării unor condiţii optime de lucru pentru organele de ordine publică!

O asigur de tot sprijinul meu şi o felicit pentru că a înţeles nevoia corectării într-un mod clar şi explicit a acestui proiect!