Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan: „USL a promis miere, dar a dat fiere!”

REPROŞURI. Candidatul ARD pentru un mandat de senator în Colegiul Râmnicu Vâlcea, Dorel Jurcan a declarat că „USL a promis miere, dar a dat fiere”, accentuând că Guvernul Ponta a aruncat România în instabilitate şi criză politică imediat ce a venit la putere. „Totul a condus la înrăutăţirea perspectivei economice a României şi reducerea creşterii economice prognozate de la 1,5% la 0,5%. Leul a căzut, inflaţia a crescut la 5,1%, iar investiţiile străine s-au prăbuşit”, a spus Jurcan.

Alianţa România Dreapta a analizat promisiunile şi realizările Guvernului USL de la momentul investirii, rezultatul fiind un document în a aproape 50, intitulat „Au promis miere, au oferit fiere”.

În cazul în care ARD va ajunge la guvernare, se arată în document, a  precizat Dorel Jurcan, vor fi întregite salariile bugetarilor  şi vor fi micşorat CAS. „Contribuţiile sociale sunt neschimbate şi după şase luni de guvernare USL.  Vom reduce TVA la 9% pentru produsele agricole şi alimente. O nouă promisiune mincinoasă marca Ponta. În schimb, românii au primit cele mai mari scumpiri la alimente din Uniunea Europeană. Vom accelera absorbţia fondurilor europene”. Realitatea momentului este că fondurile europene sunt blocate. 13 miliarde de euro sunt în pericol aferente celor 4 axe în procedură de pre-suspendare – POSDRU, Transporturi, Infrastructură Regională şi Competitivitate. Totul din cauza dezinteresului şi incompetenţei Guvernului USL şi a lui Victor Ponta”, a mai spus el.

În „cartea neagră a guvernării”, scrie că Guvernul USL a furnizat dovezi de incompetenţă şi lipsă de soluţii economice pentru România. „Cel mai bun exemplu al incompetenţei economice a guvernului USL este privatizarea de la Oltchim. Oltchimul nu funcţionează, muncitorii de la Oltchim nu ştiu ce îi aşteaptă. Guvernul USL răspunde pentru eşecul de la Oltchim, un obiectiv cu 6.000 de salariaţi. Companiile străine serioase au fost descurajate să participe la privatizarea Oltchim din cauza circului pe care l-au făcut Victor Ponta şi oamenii lui din guvern. Privatizarea Oltchim a fost ratată, mii de oameni rămân fără salarii, iar perspectivele combinatului sub o guvernare USL sunt sumbre: lichidarea şi vânzarea la fier vechi”, scrie în documentul ARD.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU