Acasă Pataliputra Săptămâna vâlceană pe scurt

Săptămâna vâlceană pe scurt

– Conu’ Dinu (Patriciu) și-a dat, în sfârșit, seama că, în calitate de afacerist, nu trebuie să fii asociat cu comuniștii români ai Moscovei din PNL și PSD, adică USL – Cică în viitorul foarte apropiat vom ajunge la Sibiu în doi pa și și trei minute, printr-un tunel săpat în stâncă – Nu suntem experți, dar văzând rezultatele și ma șinațiile de la alegerile parțiale ținute în Baia Mare, Tulcea și Deva, observăm cum s-a pus la punct o nouă formulă de a găsi un candidat perfect pentru alegerile locale de anul viitor – Ascensiunea fulminantă pe scena politică a Ulenei Udrea, trecută prin PDS și PNL fără a ie și în față, continuă în PDL unde are prima voce după președinte – USL-iștii au intrat în febra alegerilor interne pentru desemnarea candidatului în cursa pentru șiefia CJ Vâlcea – Jenică Poenaru, aviatorul numit ca interimar în fruntea organizației județene a PC  Vâlcea, este negru de supărare că Mihai Persu, favoritul său și al vicepreședintelui Bogdan Diaconu, a pierdut șiefia partidului – Și asta nu este tot, Persu cel mic, dar foarte voinic, mai are puțin  și atinge tona, vrea să conteste alegerile  interne din partid

– Conu’ Dinu (Patriciu) și-a dat, în sfârșit, seama că, în calitate de afacerist, nu trebuie să fii asociat cu comuniștii români ai Moscovei din PNL și PSD, adică USL. Mai bine mai târziu decât niciodată! Oricum, el are în PNL mulți adepți și, la o adică, dacă creează un nou partid liberal, va rupe în două mizerabila compoziție de acum, lăsându-l pe Crin Porumbacu’, amicul lui Felix, fără oameni. Oricum, PNL-ul e deja o povară și pentru Ponta: omul începe să- și dea seama că, pe termen lung, PSD-ul din asociația lor uslașă va pierde voturi care vor reveni penalilor, deoarece penalii nu mai au electorat, adevărații liberali așteptând crearea unui adevărat partid liberal! Cât despre cei cu adevărat de stânga, asocierea cu miliardarii capitaliști din PNL nu poate decât să-i enerveze! Zilele uslei  sunt numărate!

– Cică în viitorul foarte apropiat vom ajunge la Sibiu în doi pa și și trei minute, printr-un tunel săpat în stâncă. Proiectul va fi realizat de un consorțiu dispus să investească, în baza unui parteneriat public-privat. Prefectul Petre Ungureanu s-a lăudat cu lucrarea, dar a refuzat să spună cui aparține consorțiul. Gurile rele spun că ar aparține lui Dorin Cocoș, soțul ministrului Elena Udrea. Așa s-ar explica și parteneriatul ¦ Cocoș ar reprezenta partea privată, iar Elena Udrea “ statul român. O echipă de milioane de euro. Aceea și echipă va face și drumul de la Horezu, unde un km de asfalt costă  undeva la 50 de miliarde lei vechi.

– Nu suntem experți, dar văzând rezultatele și ma șinațiile de la alegerile parțiale ținute în Baia Mare, Tulcea și Deva, observăm cum s-a pus la punct o nouă formulă de a găsi un candidat perfect pentru alegerile locale de anul viitor. Victoria obținută de usla și  nu dovedește decât un singur lucru, vorba președintelui țării, că românii nu mai au încredere în clasa politică, în politicieni, indiferent de culoarea și de partidul de care aparțin. Niciun politician nu mai prezintă încredere, prezența la vot va fi sub așteptări și asta ar trebui să îi îngrijoreze. Și atunci s-a creat o formulă magic㠝 pe care, în numărul viitor, o vom prezenta, cititorii noștri aflând totul despre cum își poate trece în palmares victoria în alegeri orice partid. Formula este valabilă în orice localitate vâlceană!

– Ascensiunea fulminantă pe scena politică a Ulenei Udrea, trecută prin PDS și PNL fără a ie și în față, continuă în PDL unde are prima voce după președinte. Iată că, acum, după ce i s-a dat apă la moară și faină prin ciur (vă invit să pronunțați cuvântul astfel ca să se audă tare litera i ), am ajuns să avem și profețiile oracolului din ¦ Pleșcoi! Woody-klapon ot Pleșkoy – Brucan în varianta cu fustă transparentă și celulita la vedere. Elena cea Udă și rea a ie șit la înaintare , ca să ne lumineze și să ne împărtășească din șitiința sa neconfirmată încă. Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului este de părere că, în această vară, ar fi necesară o analiză a performanțelor colegilor ei de guvern, urmând ca în toamnă să fie decisă, dacă este cazul , o remaniere. Conform profețiilor făcute, PDL este pe un trend ascendent, în timp ce USL scade în sondaje. Este important ca lumea să simtă că am ie șit din recesiune. USL categoric nu va lua 51 la sută plus un vot. Rezultatele asocierii PSD-PNL au dus la 57 la sută această alianță socialistă și vor continua să scadă. PDL va câștiga și va putea forma un guvern după alegerile din 2012. Nu luăm în calcul pierderea alegerilor. Partidul a luat măsurile care trebuiau luate pentru relansarea economică și este normal să beneficieze și de rezultate , a opinat Elena Udrea. Uff, drace! Nu înțelegem de unde atâta siguranță în afirmații, când, de fapt, și ea este un ministru neperformant care ar putea fi, teoretic, remaniat la toamnă.

– USL-iștii au intrat în febra alegerilor interne pentru desemnarea candidatului în cursa pentru șiefia CJ Vâlcea. Cîlea și Buican aleargă ca disperații în tot județul pentru obținerea voturilor. Dacă liderul PSD, Ion Cîlea, se rezumă la pupatul babelor, liberalul Cristian Buican a găsit o metodă ingenioasă de a-l văduvi de voturile mult dorite: împarte pliante cu Ion Cîlea inserate cu șitampila ¦ ,,Consiliul Județean al Pensionarilor . Tare! Mai ales pentru faptul că o face pe banii lui Cîlea. Aparent pliantul pare lansat de pesediștii lui Cîlea, pentru că este chiar pliantul lui, doar șitampila îl diferențiază de restul pliantelor.

– Jănică Poenaru, aviatorul numit ca interimar în fruntea organizației județene a PC  Vâlcea, este negru de supărare că Mihai Persu, favoritul său și al vicepreședintelui Bogdan Diaconu, a pierdut șiefia partidului. Fostul interimar s-a chinuit degeaba să-l apere de ,,tirul  delegaților, Persu a obținut exact cele 150 de voturi promise și făcute rost de capii de la centru, ce n-a fost controlat, a fost luat de Giuran.  Poenaru nu șitia cum să anunțe vestea proastă la București, transpira de mama focului și se șitergea la fel de des, mai ceva ca șitergătoarele de la ma șină.

Efortul lui de a cenzura discursurile delegaților s-a dovedit a fi inutil, la fel de inutil ca și expulzarea din sală a ziariștilor în momentului votului. Presa nu a înțeles și basta de ce a fost dată afară, cum nu a înțeles nici cenzura aplicată delegaților. A fost prima conferință de alegeri în care s-a practicat cenzura. Nici invitații și nici delegații nu au avut voie să- și spună părerea despre cei doi candidați. Poenaru le-a închis gura, iar cei care n-au ascultat au fost invitați afară. Lui Poenaru nu i-au convenit nici mapele distribuite de Ionel Giuran, care conțineau proiectul de organizare a filialei și viitoarea echipă. Contracandidatul lui Persu și-a luat în echipă toți primarii și aproape toți intelectualii partidului, iar favoritul lui Persu a rămas doar cu doi, trei membri de la municipiu.

– Și asta nu este tot, Persu cel mic, dar foarte voinic, mai are puțin  și atinge tona, vrea să conteste alegerile  interne din partid ¦Cică a fost furat la vot ¦ Fostul pesedist, negru tuci de supărare, se vrea șief cu orice preț și trece peste toate regulile partidului. Vrea să repete alegerile până iese la numărătoare, altfel moare de supărare sau pleacă la alt partid ¦ mai primitor, eventual la PDL, că la PNL nu mai are loc după ce a declarat că-i ,,suflă în ceafă lui Frâncu .

– Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.