Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 28 aprilie 2016

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 28 aprilie 2016

• În numărul trecut, datorită neatenţiei la culegerea din manuscris a unui articol, în acest colţ de pagină s-a strecurat o greşeală care a stârnit nemulţumiri. • Alegerile pentru funcţia de primar în comuna Ioneşti se află în faza cumpărării voturilor, actualul primar fiind campion mondial la ilegalităţi. • Câţiva ziarişti locali cu suflet bun şi fără raţiune îl plâng pe Doru Tărăşenie… • Nu putem fi de acord cu marota care-l marchează în această perioadă pe liderul PSD – Costi Rădulescu. • Consilierul judeţean PNL – Ştefan Prală este un mare ghinionist. • Preşedintele PER Vâlcea, Eusebiu Veţeleanu, fost viceprimar la Primăria Râmnicului, a declarat unui coleg de breaslă că a fost anchetat de DNA…

• În numărul trecut, datorită neatenţiei la culegerea din manuscris a unui articol, în acest colţ de pagină s-a strecurat o greşeală care a stârnit nemulţumiri. Cu referire la opţiunile electoratului din Horezu pentru fostul comisar şef – inspector şef al IJP Vâlcea – Nicolae Sărdărescu, candidat la Primaria localității, opţiunile dintr-un sondaj temporar făcut erau de numai 18% dintre intervievaţi, fapt inserat într-un articol independent, iar aici, în pagina aceasta, a fost creditat cu numai 13%. În realitate, procentul a fost de 18%, fiind chiar exagerat, pentru că Nicolae Sărdărescu nu va obţine mai mult de 13% din opţiuni, scorul anticipat fiind, de fapt, al partidului sub faldurile roşii care candidează. Supărat pe realitate, candidatul Sărdărescu s-a şi repezit la Facebook ca să se victimizeze şi să se plângă că este „lucrat” de contracandidaţii săi care, chipurile, ar fi plătit presa să-i demoralizeze electorii. Da, fostul poliţist intuieşte bine. Contracandidaţii săi au plătit ceva, dar nu ziarişti, ci sondajul care-l nemulţumeşte. Nu ştim dacă s-a făcut un sondaj şi din partea partidului pe care-l reprezintă, dar realitatea este că domnul Sărdărescu îşi face acum doar încălzirea pentru alegerile din anul 2020, că pe acestea nu are cum le câştiga. Locul III, este NUMAI LOCUL III!

• Alegerile pentru funcţia de primar în comuna Ioneşti se află în faza cumpărării voturilor, actualul primar fiind campion mondial la ilegalităţi. Să îţi închei un mandat de primar şi să nu ai siguranţa victoriei în noile alegeri, spune totul. Mulţi dintre ioneşteni nu-l mai vor în primăria lor, sătui de ilegalităţile comise şi de „cumpărarea” celor care l-au anchetat și l-au scos basma curată împotriva realității. De aceea, ei au hotărât să-i schimbe porecla care îl precede în viaţă, spunându-i „Pisica”. Şi asta pentru că orice ilegalităţi ar face, cade în picioare, precum cunoscutul animal de companie. Deci, „Pisica” şi-a ostilizat jumătate din localitate dar are teşchereaua plină cu bani pentru a cumpăra conştiinţe și a rămâne în funcție.

• Câţiva ziarişti locali cu suflet bun şi fără raţiune îl plâng pe Doru Tărăşenie – consilier judeţean PNL, pentru faptul că nu s-a mai prezentat la depunerea candidaturilor pentru Consiliul Județean Vâlcea și a intrat în adormire. Numai că auto-victimizarea îi insultă pe colegii săi de partid. Aceştia nu au nimic cu el, nu-l persecută, ci doar îl sancţionează cu un loc neeligibil pe listă, din motive de… Bachus. Puterea, până acum deţinută de el in fruntea CA de la Spitalul Județean, l-a obosit şi l-a dezamăgit, astfel încât Tărăşenie îşi îneacă des amarul în pahar. Ştiaţi că Bachus folosea și apa pentru fabricarea băuturilor? Dar cum nu se ştie ce avea în pahar fostul consilier judeţean Doru Tărăşenie, când a fost văzut la crâșmă, acredităm ideea că a avut numai apă în măsură şi starea de euforie pe care o manifesta uneori era doar rezultatul satisfacţiilor profesionale cu care se laudă că le are la Spitalul Vâlcea, unde era jupân mare politic. Na, că acum i s-au înfundat supapele…

• Nu putem fi de acord cu marota care-l marchează în această perioadă pe liderul PSD – Costi Rădulescu. Principala axă pe care-şi situează propaganda electorală în alegerile acestui an este… “nerealizările şi greşelile… PDL”. Nu ştim cam în ce an se crede că se află, dar chiar să nu-i spună nimeni că PDL-ul nu mai există din anul 2014 şi că portocalii nu mai candidează? Pentru personalizarea unor oferte electorale a primarilor social-democraţi, Costi Rădulescu a trimis redacţiilor contractante vechi articole, apărute în presa vremii guvernării PDL, prin care guvernanţii de atunci erau acuzați de diminuarea pensiilor şi salariilor, în încercarea lor de a salva ţăra din marasmul economic spre care se îndreapta. Aceasta este o atitudine caraghioasă, reprobabilă şi sancţionabilă. Noroc cu unii ziarişti care au conştientizat penibilitatea în care se situează “boss-ul” şi nu au publicat (până acum) minciuna propagandistică uslamistă. Aceasta este încă o dovadă că la Vâlcea social-democraţii murdăresc campania electorală.

• Consilierul judeţean PNL – Ştefan Prală este un mare ghinionist. De departe cel mai bun politician liberal (am făcut, anterior, afirmaţia că este demnul urmaș al celui mai bun politician judeţean – Dumitru Persu – PSD), el nu-şi găseşte împlinirea muncii politice, datorită ranchiunii şi invidiei şefilor săi (de la PDL – PNL) care nu-i pot ierta că nu le dedică lor (sau nu împart cu ei) succesele obținute în teritoriu. La stabilirea clasamentului pentru candidatura la consilieri judeţeni, Prală era primul, după liderul partidului Buican. Criteriile prestabilite şi îndeplinite de el cu succes, l-au propulsat acolo unde-i era locul. Locul doi. Dar nu, cineva nu a fost de acord cu asta şi a promovat doi „portocalii” pe locurile doi şi trei (de la coada clasamentului), iar pe Prală l-au aruncat pe locul 10. Halal democraţie şi sănătoasă orientare! Oare, conducătorii organizaţiei liberale vâlcene nu conştientizează că lumea vede, aude şi sancţionează? Cât vor mai abuza „marii” politicieni de putere – în scopuri personale sau de grup – batjocorind munca colegilor lor de partid care respectă şi îndeplinesc criteriile de performantă votate democrat?

• Preşedintele PER Vâlcea, Eusebiu Veţeleanu, fost viceprimar la Primăria Râmnicului, a declarat unui coleg de breaslă că a fost anchetat de DNA, în urma denunţului unei poliţiste locale care spunea că a fost angajată în funcţie în urma unui concurs măsluit la care i-au fost modificate notele la scris, în favoarea sa. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, până acum! Timp de aproape trei ani, aceasta a trăit în instituție cu “mulţumirea” asta în suflet, primind salariul fără remuşcări şi pozând în faţa societăţii în moralitatea întruchipată. Dar când a fost dată afară prin restructurare (ultimii veniţi, sunt primii plecaţi), individa şi-a adus aminte că a fost “ajutată”. Și cum nici o faptă bună nu scapă nepedepsită, a reclamat! Realitatea face ca şi noi să fim anchetaţi în acelaşi dosar cu fostul viceprimar şi şeful Poliţiei locale, Alecu Diaconu. Cel care a stat în spatele denunţului femeii fără minte, l-a băgat şi pe viceprimar în mocirla sa, pentru ca verificările să fie de competenţa DNA. În denunţ individa spunea că a obţinut nota 3 la proba scrisă şi organizatorii concursului au făcut din nota reală, nota opt. Odată demarată ancheta, au fost ridicate lucrările păstrate în arhivă şi s-a constatat că, în realitate, preşedintele comisiei de examinare (viceprimarul Veţeleanu) i-a diminuat nota dată de membri comisiei, depunctând-o. Atunci, unde a fost actul ilegal? Intenția delatoarei a fost ca prin acest șantaj să-l determine pe viceprimar să renunte la restructurarea ei. În fine, anchetatorii DNA şi-au dat seama că se află în faţa unui denunţ calomnios şi s-au purtat ca atare, dictând NUP. Conştientizează, oare, cititorul, ce a fost în sufletul anchetaţilor şi câte minute din viaţa lor s-au dus mai devreme pe apa Sâmbetei? De 26 de ani, de la Carnavalul din Decembrie, sintagma „Tot românul s-a născut poet” a devenit „Tot românul s-a făcut denunțător”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.