Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

– aflat în „clubul  DNA din Pitești, afaceristul Ovidiu Ciogescu, arestat în cauza ex-bancherului Dorin Dobrișan, a început să dea cu subsemnatul într-un nou dosar penal – în ultimul său interviu dat la TVR, președintele Traian Băsescu s-a arătat foarte supărat pe pedeliști, afirmând că i se pare inadmisibil să fie votate două legi cu mare impact bugetar și justificarea să fie neatenția parlamentarilor – soția deputatului Vasile Bleotu se află în stare gravă, internată în București și operată pe creier – primăriile din colegiul parlamentar de Nord sunt și preferatele firmei liberalului Emilian Frâncu care are, prin Regal SRL, 7 contracte de publicitate, în valoare de 148.203 lei, toate prin atribuire directă. Nu comentăm, dar este democratic să se șitie –

– Aflat în „clubul  DNA din Pitești, afaceristul Ovidiu Ciogescu, arestat în cauza ex-bancherului Dorin Dobrișan, a început să dea cu subsemnatul într-un nou dosar penal. Proaspăta cauză vizează devizele pentru lucrările făcute la agențiile vâlcene ale Sucursalei CEC bank – Vâlcea și facturarea serviciilor prestate și a materialelor folosite, întrevăzându-se, și aici, comiterea unor grave infracțiuni. Procurorul de dosar mai verifică și corectitudinea unor lucrări executate de SC ELECTROVÂLCEA, proprietatea lui Ciogescu, în comuna Boișoara, precum și relația dintre afacerist și primarul localității amintite. Sursele noastre au menționat că sunt sub lupa determinării și probării actelor de corupție comise cu un polițist de rang înalt, dar și cu un procuror de aceea și factură profesională. Dacă se vor putea dovedi infracțiunile ce se conturează împotriva acestora, nume grele din societatea vâlceană se vor afla pe prima pagină a ziarelor locale și naționale. În caietul cu înscrisuri, găsit la percheziție, în biroul omului de afaceri, se regăsesc notate acte, fapte și cheltuieli de tip „mit㠝, mită dată de afaceristul arestat multor notabilități din localitățile Vâlcii. Fie ca acestea să nu se confirme și primejdia să treacă pe lângă cei bănuiți de comiterea gravelor infracțiuni de corupție! Dar caietul acuză, nu scuză…

În ultimul său interviu dat la TVR, președintele Traian Băsescu s-a arătat foarte supărat pe pedeliști, afirmând că i se pare inadmisibil să fie votate două legi cu mare impact bugetar și justificarea să fie neatenția parlamentarilor. „Pe mine mă interesează strict o majoritate, indiferent ce culoare politică are, care să fie responsabilă față de țară, nu o majoritate care să spună Am votat din greșeal㠝, nu o majoritate care să nu se adune la voturile importante. O asemenea majoritate e toxică pentru țară” “ a punctat președintele. Motivul supărării lui Băsescu pe PDL venea din incapacitatea liderilor partidului de a- și controla oamenii. Ca exemplu negativ a fost dat și vicele Cezar Preda, care a afirmat săptămâna trecută, că există 50 de parlamentari pedeliști care nu vor vota bugetul pe 2011. Astfel de declarații nu ajută țara, în primul rând, pe piețele financiare, ele determinând senzația de instabilitate politică. Deci, răul nu se află în exterior, ci în propria casă portocalie. Surse din interiorul PSD ne-au informat că, de-a lungul întregului an, au fost identificate și listate toate perlele  celebrului Gica Contra portocaliu nominalizat de Traian Băsescu și trimise organizațiilor social democrate din teritoriu, pentru ca, în confruntările publice (televizate sau la adunări populare) cu reprezentanții pedeliști, să se folosescă cezarismele  împotriva acestora, bătându-i pe adversari tocmai cu propriile critici și acuzații venite de la gruparea din care fac parte. Toate acestea ne-au fost confirmate de confruntarea televizată dintre pesedistul Laurențiu Coca cu pedeliștii Dorel Jurcan și Sorin Zamfirescu, la un post local tv, primul având, pe masa din studio, zeci de citate cezariene  cu care și-a contrazis adversarii, ce încercau să explice starea dificilă a economiei țării datorată crizei și precaritatea guvernării Boc. Iată cum se dovedește că pesediștii sunt adevărați activiști politici, iar pedeliștii niște visători loviți de sindromul „Muieți-s posmagii? .

– Soția deputatului Vasile Bleotu se află în stare gravă, internată în Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, Secția Neurochirurgie IV și a fost operată pe creier de profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea. Surse medicale afirmă că starea pacientei este staționară, dar încă nu se poate spune că se află în afara oricărui pericol. Zilele trecute, zvonuri venite chiar din municipiul Drăgășani, locul unde domiciliază familia deputatului PSD, afirmau că aceasta ar fi decedat. Stupefiați de informație, am luat legătura cu mai toți cei aflați în anturajul binecunoscutului parlamentar, dar nimeni nu a șitiut ce să ne spună. Până la urmă, viceprimarul Drăgășaniului Mihai Bolocan a infirmat zvonul mincinos de deces, confirmând starea gravă în care se află bolnava, aceasta fiind operată pe creier, în urma unui accident vascular. Genul acesta de operație nu s-a mai făcut decât la doi pacienți în România, doamna Bleotu fiind al treilea caz, urmărit îndeaproape de mai toți neurochirurgii din țară. Starea sa postoperatorie este bună, dar prognosticul rămâne rezervat. Cu toții, de la distanță, să-i ținem pumnii și să-i urăm doamnei să-i fi murit moartea, precum zvonul mincinos. La operația doamnei Mimi Lorelai Bleotu “ medic la Școala militară de subofițeri jandarmi din Drăgășani au concurat trei factori: umărul lui Dumnezeu, măiestria chirurgului și rezistența organismului. Deocamdată, primii doi factori au confirmat favorabil, dar să ne rugăm ca organismul bolnavei să reziste!

– Primăriile din colegiul parlamentar de Nord sunt și preferatele firmei liberalului Emilian Frâncu care are, prin Regal SRL, 7 contracte de publicitate, în valoare de 148.203 lei, toate prin atribuire directă. Nu comentăm, dar este democratic să se șitie!

Din scrierile vremii: „După ce a băut patru kile de apă plată cu lămâie la cârciuma din sat, Gheorghe Smeoreanu s-a întors acasă, s-a așezat la calculator și s-a apucat, foarte lucid, să mă înjure. N-o mai făcuse de trei, patru zile. Speranța lui este că va obține de la mine nu atât o participare inteligentă, de tip polemic, care să-l scoată dintr-un dureros anonimat, ci un link pe care să-l acceseze cei care n-au auzit de el. Și astfel, să-i crească traficul blocat la sub 200 de vizitatori pe zi. Am făcut print-screen-uri, Smeorene, nu te obosi să negi, cam asta e tot ce poți tu pe internet. Adică foarte puțin.

Bătrânelul are, totu și, o angoasă: se apropie campania electorală, politicienii dispun de sume importante pentru publicitate și, dacă, în continuare, nu se face vâlvă în jurul lui, nici dracu ™ nu-l va băga în seamă. Așa că îl înjură pe Alexandrescu și-astfel, povestea-i gata. Problema nu e că mă atacă. Eu, de exemplu, am citit cu pasiune și cu plăcere polemici literare purtate, să zicem, de Kenneth Tynan cu Eugene Ionesco, pamflete absolut savuroase scrise de George Călinescu și multe, multe altele “ ca de exemplu pamflete și fiziologii sociale scrise de autori britanici “ și înțeleg prea bine că așa ceva te poate scoate din gheena uitării. Lucrurile astea rețin atenția publicului. Problema este că Smeoreanu mă înjură ca la ușa cortului, învinețit de ură și frustrat că nu-i răspund. Problema este că recurge la registrele stilistice ale ultimilor manelari, înăbu șindu- și bruma de talent scriitoricesc cu care l-a înzestrat natura. E treaba lui: eu n-am de gând să-l înjur. Mi s-a părut amuzant s-o fac anul trecut, într-o polemică începută tot de el. Anul ăsta, îl las să se degradeze de unul singur, eu am alte planuri, mult mai serioase. Am îmbătrânit înainte de vreme, așa cum îi place lui să spună. Iată: recunosc!

L-aș sfătui, totu și, să se apuce de scris cărți. Vara asta, cât timp, n-a mai aruncat cu “ era să-mi scape o vorbă urâtă “ pietre în alții, i-a ie șit o povestire timidă ce ar putea fi unul dintre capitolele unui foarte interesant roman. Și ar putea fi și un început “ tardiv în cazul lui “ al unei frumoase cariere de scriitor. Sigur, este vorba despre o povestire pe teme care-l stimulează preponderent: sex, femei și psihanaliză. Probabil încă nu s-a lămurit unde începe și unde se termină o femeie. Probabil, biet adolescent întârziat, încă mai caută, unele răspunsuri, în texte șicolărești, dar scrise corect din punct de vedere gramatical. Dar ne-am obișnuit cu el. Sunt convins că la finalul fiecărei zile nu se simte mișto în pielea lui. Pentru asta mi-e milă de el.”   – Articol preluat de pe blogul lui Mihai Alexandrescu…

NB – Smeule, vezi și că alții te „apreciaza” și spun adevarul despre tine, în presa vremii. Dar cum tu nu șitii sa roșești – și doar sa plângi când esti băut (asta pentru că ai purtat mărgele la gât când erai mic) – zisele tuturor, nu te ating, Intangibilule! Știi doar să-ți „atingi” nevestele și iubitele, cu mâna aia ce nu o mai folosești productiv pentru scris sau alte „fericiri”, ci numai pentru critică mauală. Uscați-s-ar instrumentul, de mai bați femeile, viteazule! Ai intrat în istoria Râmnicului ca un mare „boxeur casnic”, făcând pugilat cu femeile ce-ți stau prin preajmă. Iți sugerăm să scri o carte cu titlul „Căsnicii trăite printre pumni și palme”, ca să-ți cunoaștem punctul de vedere privind faptele reprobabile comise în ultimii 35 de ani.

– La ultima sa conferință de presă, liderul PC Rm. Vâlcea, Mihai Persu, a sărit la gâtul consilierilor locali și județeni care s-au abonat la banul public. Indignat peste măsură că mai mulți ale și, în special locali, au afaceri cu Primăria Râmnicului, Mihai Persu le-a cerut demisia public catalogând că e de neacceptat ca aceștia să ne conducă orașul în continuare. Mai mult decât atât, președintele conservatorilor râmniceni și-a luat angajamentul ca de acum înainte să facă publice toate neregulile din primărie și să îi „tragă de urechi  pe cei ce „calcă strâmb . Fiind desemnat, la Conferința Municipală a PC Rm. Vâlcea, candidat pentru postul de primar al Râmnicului, Mihai Persu și-a luat rolul în serios și a început o campanie furibundă împotriva primarului Rădulescu, dar și a potențialilor contracandidați. Astfel că, el a criticat ultimele investiții ale executivului primăriei, mai exact a criticat în termeni duri sensurile giratorii ce se realizează zilele acestea pe Calea lui Traian. Mihai Persu nu le vede utilitatea acestor investiții, declarând că Romeo Rădulescu vrea să intre în cartea de istorie a Râmnicului și altă modalitate nu are.

– Pataliputra