Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 01 februarie 2016

• După apariţia în exclusivitate în paginile publicaţiei noastre a articolului privind acuzaţiile ce i se aduc profesorului de religie de la Vaideeni, care le-a arătat imagini obscene elevelor de clasa a III-a, mai mulţi indivizi au încercat să afle de unde redactorul Vocea Vâlcii a aflat aceste informaţii • Primarul de la Ocnele Mari, Petre Iordache – zis şi „Vulpea portocalie”, devine din ce în ce mai caraghios • După ieşirea la pensie a comisarului – şef Florian Marin – şeful Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, lucru ce se va petrece chiar zilele viitoare, un individ ţopăie de fericire • Cică primarul din mandatul viitor al municipiului Râmnicu Vâlcea va fi de la PSD, iar numele său începe cu litera M • Consilierii liberali şi independenţi care au picat bugetul nici nu-şi imaginează ei câte „urări de bine” cu literele M şi P în faţă, şi-au luat de la angajaţii Primăriei • Pont pentru PSD Vâlcea

• După apariţia în exclusivitate în paginile publicaţiei noastre a articolului privind acuzaţiile ce i se aduc profesorului de religie de la Vaideeni, care le-a arătat imagini obscene elevelor de clasa a III-a, mai mulţi indivizi au încercat să afle de unde redactorul Vocea Vâlcii a aflat aceste informaţii. Culmea este că una dintre cele care se dădea de ceasul morţii să afle aşa-zisul „trădător” era chiar directoarea şcolii de la Vaideeni, care l-a acoperit şi l-a tolerat pe profesorul de religie, deşi acesta mai avusese abateri şi în trecut.

De asemenea, şi la Arhiepiscopia Râmnicului au fost personaje care au dorit să afle cu tot dinadinsul cine a „suflat”, mai ales că înalţii prelaţi au omis, la începutul anului şcolar 2015-2016, să-i reînnoiască binecuvântarea cadrului didactic Chişavu şi l-au lăsat un semestru întreg să stea în preajma elevelor, cu toate că se cunoştea comportamentul devinat al celui care trebuia să ducă numele lui Dumnezeu în şcoli.

Şi pentru că politica e în tot şi în toate, şi câţiva politicieni cârcotaşi şi-au băgat coada şi ţineau cu tot dinadinsul să ştie cine ne dă nouă informaţii, făcând din acest caz un subiect de discuţie în şedinţele politice. Grav este că, în inconştienţa şi idioţenia lor, acuză oameni nevinovaţi că dau informaţii presei, însă aceşti politicieni de mucava uită cum se transformă chiar ei în informatori atunci când au nevoie să îmbârlige sau să dea pe cineva în gât.

• Primarul de la Ocnele Mari, Petre Iordache – zis şi „Vulpea portocalie”, devine din ce în ce mai caraghios. Omul nu ştie cum să mai primească înjurături pe Facebook şi de aceea îşi invită concetăţenii să participe la un concurs. Adică, cetăţeanul din Ocnele Mari care îl bălăcăreşte cel mai tare pe edil şi dovedeşte că este ingenios în a-l discredita, va primi un cadou surpriză chiar de la „Vulpea portocalie”.

Trebuie să recunoaştem că este o premieră şi până acum nu am mai auzit de aşa ceva. Dar, dacă omul ţine la tăvăleală şi vrea neapărat să intre în gura cetăţenilor nemulţumiţi de activitatea sa de la primărie, noi, pe această cale, îi rugăm pe cetăţenii din Ocnele Mari să acceseze Facebook-ul şi să îi dea satisfacţii nemărginite primarului Iordache.

Iată, în rândurile de mai jos, postarea edilului din Ocnele Mari, de pe pagina sa oficială de Facebook: „În perioada următoare va provoc să participaţi pe aceasta pagină la un Concurs, dotat cu premii pentru cei mai activi comentatori, dar şi cei mai critici.

Vă spun sincer că încă de acum câţiva ani de când am început să comunic în acest mod, am simţit rolul benefic al intervenţiilor d-voastră fie pozitive, fie critice (care m-au mobilizat şi vă mulţumesc).

Tocmai de aceea am hotărât să premiez primele 3 locuri cu premii surpriză. Cu acceptul d-voastră propun desfăşurarea acestui concurs în perioada februarie-aprilie a.c.”.

• După ieşirea la pensie a comisarului – şef Florian Marin – şeful Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, lucru ce se va petrece chiar zilele viitoare, un individ ţopăie de fericire. Este vorba despre comisarul – şef Ion Matei, şefului Biroului Ordine Publică, care se şi vede urcat pe scaun în locul lui Florian Marin. Mai ales că, din vara acestui an, preconizează că ar avea un sprijin politic, dacă viitorul tânărul pensionar Eugen Neaţă va fi „uns” viceprimar la Primăria Râmnicu Vâlcea de către Mircia Gutău.

Ei bine, entuziasmul său este privit însă cu scepticism de colegii săi din IPJ Vâlcea, care nu au uitat nici acum modul, să spunem bizar, cum Ion Matei a câştigat alegerile la Corpul Naţional al Poliţiştilor – Filiala Vâlcea.

• Cică primarul din mandatul viitor al municipiului Râmnicu Vâlcea va fi de la PSD, iar numele său începe cu litera M. Atât de siguri sunt social-democraţii vâlceni pe victorie, încât îşi permit şi astfel de glume. Aşadar, PSD la municipiul Râmnicu Vâlcea are 2 variante: Gigi Matei şi Gheorghe Mihăilescu. Deocamdată, Matei nu a dat un răspuns clar dacă intenţionează sau nu să candideze, susţinând că, din când în când, mai face şi declaraţii strategice. Matei s-a referit la ceea ce le-a spus consilierilor locali la şedinţa de comisie, despre dorinţa lui de a nu mai candida la Primăria Râmnicu Vâlcea.

• Consilierii liberali şi independenţi care au picat bugetul la şedinţa ordinară de Consiliu Local de la sfârşitul lunii ianuarie nici nu-şi imaginează ei câte „urări de bine” cu literele M şi P în faţă, şi-au luat de la angajaţii Primăriei, dar şi de la cei de la societăţile din subordine, pentru că nu îşi pot primi salariile.

Jocurile lor politicianiste de toată jena le întârzie salariile oamenilor, iar întreţinerea, facturile, cheltuielile cu copiii nu prea au cum să înţeleagă că liberalii vor „să i-o tragă” lui Matei, să arate ei cât de şmecheri sunt. Când vor înţelege oare şi liberalii de la municipiu că politica e pe voturi, iar consilierii locali nu fac decât să piardă electorat prin atitudinea lor refractară şi de doi bani?

• Pont pentru PSD Vâlcea. Liberalii lui Buican calcă totul în picioare în teritoriu, negociind trecerea la PNL şi cu curcile de pe drum. Acum, vorbind serios şi lăsând bietele curci în pace, trebuie să spunem că există deja negocieri avansate cu primarii PSD din localităţile Făureşti şi Guşoieni. Ţârvuică şi Concioiu, primari de mai multe mandate, sunt aproape convinşi să trădeze cauza social-democrată şi să defecteze la PNL Vâlcea. Tot de la surse liberale, bine informate, am aflat-o şi pe aceasta.