Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Judeţul Vâlcea şi Gheorghe Păsat sunt doar două dimensiuni paralele şi necontemporane

Într-un judeţ în care specialiştii din turism, din istorie, din patrimoniu, spun că are toate ingredientele pentru a deveni poate cel mai căutat din ţară, s-a nimerit să avem cel mai slab preşedinte de judeţ sau, mă rog, de Consiliu Judeţean.

Gheorghe Păsat este mult mai preocupat de procese cu presa, de alte învârteli prin clădirea albă din buricul târgului, de racolare de primari, decât să se uite la faptul că acest judeţ deţine 550 de obiective de patrimoniu, 7 zone cu bazin turistic, 4 oraşe care trebuie să devină poli de dezvoltare economică.

Pentru că destoinicia unor edili, ce-i drept care au făcut minuni, nu poate suplimenta lipsa şi ajutorul direct al domnului care ocupă vremelnic biroul lui Ion Cîlea. Dar pentru Păsat, judeţul Vâlcea se termină la sud, probabil la Băbeni, la est se termină la podul maternităţii, la vest, probabil că Păsat crede că Măglaşilor e deja în Gorj iar la nord, de la Turnu a intrat în judeţul Sibiu.

Vâlcea, spunem noi, domnului preşedinte Gheorghe Păsat are balneologie, are situri arheologice, are peste 30 de lăcaşe de cult, are vreo 6 staţiuni, are vreo patru regiuni tradiţionale, etc. În acest sens, a realizat domnul Gheorghe Păsat vreo strategie unitară pe turism? Suntem convinşi că nu. Gică Păsat este doar o umplutură pe care greşit, Buican a lăsat-o în cel mai important post pentru judeţ. Un ins şters care nu ştie ce se află în ograda proprie.

A ieşit oare până acum Gică Păsat să anunţe faptul că 30 de comune din judeţul nostru sunt considerate eligibile pentru proiecte europene. Adică, dacă un investitor doreşte să ridice o pensiune în oricare din cele 30 de comune (jumătate aproape din judeţ), poate obţine fonduri nerambursabile între 90 şi 100%. A adunat oare Gică Păsat autorităţile locale din Mihăeşti, Budeşti, Vlădeşti, Bujoreni şi Dăeşti într-o şedinţă cu privire la identificarea zonelor cu potenţial de investiţii? Nu, domnul Păsat face procese presei, trimite citaţii şi dosare….

Măcar Ion Cîlea se ocupa de infrastructură, domnul Păsat de chiţibuşăraie. Judeţul Vâlcea este clar o pălărie mexicană pentru nea Gică. Trebuiau citite prin presă alegaţiile lui Piperea cu privire la Oltchim, sau trebuia să ştim de la nea Gică.

Trebuia să auzim cum se zbate PSD pentru problema de la calcarul Bistriţei, unde o problemă dintre Parcul Naţional şi Exploatarea Minieră, care tărăgănează de ani buni, nerezolvată, poate arunca în cinci ani platforma Râureni în faliment… Nu, nea Gică face procese şi cere daune. Daune pentru ce, pentru managementul defectuos al acestui judeţ.

Ştie nea Gică faptul că localităţile din sudul judeţului doresc un drum agricol pentru că acolo, există cea mai mare concentrarea economică de asociaţii care au arendat teren şi care au ridicat economic toată regiunea? Nu ştie, domnul Gică este un robot programat să racoleze primari, să împartă bani acolo unde i se dictează, să se admire probabil în oglindă, să se joace în birou cu ascuţitorilor, cu creioanele şi cu procesele.

Concluzia este foarte tristă şi descumpănitoare. Atâta vreme cât judeţul Vâlcea, cu cel mai bogat patrimoniu, cultural, turistic balneologic, tradiţii, monahal, viticol, pomicol, arhitectural, va fi condus de exemplare de gen Gică Păsat, nu are viitor. Nu există un plan coerent, o strategie, o direcţie economică propusă nou, liberalii prin Gică Păsat, să nu se mire dacă la vară, cu tot haosul din PSD, o să numere voturile şi o să contabilizeze un eşec.