Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto expresdebanat.ro

Zahărul din rezervele statului l-a făcut proprietar al stațiunii Băile Herculane pe Iosif Armaș, iar înstrăinarea pe bucăți l-a adus în spatele gratiilor

foto expresdebanat.roProcurorii DIICOT l-au acuzat pe Iosif Armas, fostul proprietar a peste 90% din renumita statiune, ca a vandut ilegal 21 de proprietati ale Hercules SA: bai termale, hoteluri si paduri.

Alaturi de el au fost arestati si cei care l-au ajutat sa vanda proprietatile.

In anul 2001, Iosif Armas a negociat un contract de imprumut cu Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale. Omul de afaceri a preluat cinci mii de tone de zahar din rezerva de stat si si-a luat angajamentul ca in termen de 180 de zile sa refaca stocul, dar asa ceva nu s-a intamplat, dupa cum arata procurorii.

In luna august a aceluiasi an, cu baniii obtinuti din zahar a facut prima plata pentru cumpararea SC Hercules SA Baile Herculane.

Cateva luni mai tarziu, omul de afaceri ar fi incheiat un alt contract de tinere in custodie a zaharului de catre o societate controlata tot de el.

Procurorii arata ca zaharul nu a mai ajuns niciodata in depozitele administratiei statului, asa cum fusese intelegerea.

Din referatul procurorilor rezulta ca in decursul a zece ani de zile stocul rezerva de stat a fost diminuat cu 9.960.680 de kg in valoare de 43.288.697,99 lei, in conditiile in care la nivelul anului 2007 in stoc la ANRSPS existau 13.536.055,48 kilograme.

Iata cum se fac afaceri la noi: Te imbogatesti vanzand lucrul altuia, iti vinzi lucrul tau obtinut cu sudoarea smecheriilor facute si esti arestat dupa 15 ani in care ai trait o viata plina de bunastare.