Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Gunoaiele pun stăpânire pe RÂMNICU VÂLCEA! Firma Romprest incapabilă să execute serviciul de salubrizare!

foto Vocea ValciiLocurile special amenajate pentru ridicarea gunoiului din municipiul Râmnicu Vâlcea arată ca adevărate focare de infecție. De mai bine de 48 de ore, gunoiul nu a mai fost ridicat de firma Romprest, cea care a câștigat licitația pentru salubrizare în municipiu, iar mașinile de gunoi ale firmei stau la coadă la stația de sortare din Râureni pentru că nu mai pot depozita acolo gunoiul.

Motivul îl reprezintă o nouă amendă a Gărzii de Mediu Vâlcea pentru firma Romprest, care, la aproape 1 an de când a câștigat licitația pentru salubrizarea municipiului Râmnicu Vâlcea, nu îndeplinește toate condițiile cerute.

Astfel, firma Romprest a primit o amendă de 60.000 de lei de la Garda de Mediua Vâlcea pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu. De asemenea, Romprest se află în imposibilitatea de a mai depozita gunoiul la stația de sortare de la Râureni deoarece Garda de Mediu a impus ca stația să fie adusă la starea inițială, adică să dispară tot gunoiul de acolo, aceasta fiind o deponie pentru deșeuri vegetale.

În aceste condiții, mașinile Romprest stau aliniate în fața stației de sortare de la Râureni, în timp ce gunoiul râmnicenilor nu mai este ridicat de nimeni. Am făcut un scurt periplu prin municipiu, iar ceea ce am văzut ne-a îngrozit: maldăre de gunoaie neridicate, aruncate de miri pe unde și un miros pestilențial.

Culmea ironiei, nici gunoiul de la instituțiile publice nu a fost ridicat, mai ales cel de la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Vâlcea.

Romprest tupeu maxim!

Directorul comercial al societății Urban SA, Dan Ceaușescu consideră că incapacitatea operatorului de salubritate de a-și îndeplini obligațiile contractuale ar trebui taxată de Primăria Râmnicu Vâlcea.

”Cu toate că este greu de crezut, dar este singura explicație a faptului că Primăria Rm Vâlcea, în loc să aplice legea, caută soluții de „acoperire” a incapacității operatorului de a-și îndeplini obligațiile contractuale.

Cu ce poate Romprest să aibă la mană conducerea primăriei în așa hal încât:

– Matei să ofere în 27.07.2015, echipaj de la poliția locala pentru escortarea defilării Romprest prin oraș;

– Matei să facă din poliția locală agent de contractare pentru Romprest;

– Matei să practice in primărie obligația ca, pentru aproape orice aviz, să oblige pe cel care solicită respectivul aviz să incheie contract de colectare deșeuri cu Romprest;

– Matei să promoveze și sa introducă taxa de salubritate pentru plata Romprest;

– Matei să își dea acordul scris cu privire la închirierea a 100 mp in Stația de compost lui Romprest pentru transfer deșeuri, asta în condițiile în care HCL 168 din 28.08.2014 interzice, negru pe alb, activitatea de transfer deșeuri pe teritoriul orașului;

– Matei să propună utilizarea depozitului ecologic FEȚENI ca locație pentru un ciur si un tocător ( cărora ei le spun „stație mobilă de sortare”, -NU EXISTĂ ACEASTĂ NOȚIUNE NICĂIERI IN LUME! Parcă e depozitul lui, pe persoană fizică, nu al orașului, așa tupeu are).

Fac precizarea că vechiul operator, cel care deține o stație de sortare autorizată conform legii, și care începînd cu 2009 îndeplinește toate condițiile de mediu din Rm Vâlcea, nu va accepta să reia prestațiile la solicitarea lui Matei în Râmnicu Vâlcea”, susține Dan Ceaușescu.