Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sfaturi rutiere pentru sezonul rece

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analizăși Prevenire a Criminalității au dat câteva sfaturi șoferilor pentru a circula în siguranță. Particularitățile sezonului rece și-au pus întotdeauna amprenta asupra circulației rutiere și astfel fluența traficului, dar mai ales securitatea în traficul rutier au presupus adoptarea unei conduite preventive de că tre toți participanții la trafic, dar mai ales de că tre conducă torii auto. Pentru a circula în siguranță, șoferii sunt obligați săadapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic. Astfel, dacă partea carosabilăeste umedăori acoperităcu polei, gheață, zăpadăbătătorită, sau mâzgătrebuie săcirculați cu vitezăredusă! Echipați-vămașina corespunzător! Nu plecați la drum fără anvelope de iarnăși lanțuri antiderapante! Lanțurile sunt obligatorii la autovehiculele cu masa peste 3,5 tone. 

De asemenea, verificați instalația de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz si instalația de încă lzire-dezaburire! Circulați cu vitezăredusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță!

Distanța Față de autovehiculul care circulăîn Față trebuie săfie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, atât pentru a se evita coliziunea Față -spate, cât și pentru a nu fi obligați săfrânați brusc, fapt care duce la derapare sau săpătrundeți pe sensul opus creând astfel, o stare de pericol.

Evitați săacționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor. Folosiți cu precă dere frâna de motor.

Nu efectuați depășiri riscante, pentru că puteți derapa foarte ușor. În zilele cu ploi, ninsori, viscol, temperaturi scă zute, fiți mai atenți la pietoni! Aceștia sunt mai puțin prudenți și nu prea se asigurăla traversarea drumului public. Nu uitați săvămontați centura de siguranță! Înainte de a pleca la drum este bine săvăinformați despre condițiile meteo și starea drumurilor pe traseul pe care îl aveți de parcurs!