Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CARAGIALE se întoarce în mormânt! E roşu de invidie că nu este contemporan cu Grig Crăciunescu şi Gheorghe Ioniţă!

Circ total în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Liberalii şi independenţii şi-au pus din nou poalele în cap şi s-au certat ca la piaţă. Mai multe propuneri venite de la conducerea Primăriei au fost sabotate de liberali, care nu înţeleg că blocarea unor proiecte europene, înseamnă de fapt blocarea oraşului.

Însă, partea cea mai interesantă a venit după discuţiile aprinse pe marginea rectificării de buget, când liberalii au ţinut morţiş să nu voteze pentru echipa de handbal. Rămăseseră de votat prelungirea termenelor de finalizare a unor proiecte europene. Trei dintre ele au trecut, iar 2 nu… De ce? Pentru că unii consilieri PNL au ieşit din sală şi astfel nu s-a realizat majoritatea de 12 voturi necesară aprobării proiectelor. Dându-şi seama că sunt penibili, liberalii s-au întors, însă două proiecte au picat la vot.

Uitându-ne la minunaţii noştri aleşi locali nu poţi să nu constaţi că Ion Luca Caragiale este mai actual decât oricând şi că în mod cert celebru scriitor se întoarce în mormânt că nu a apucat vremurile noastre. De altfel, piesa de teatru O Scrisoare Pierdută îşi are originile în judeţul Vâlcea, Caragiale inspirându-se din personajele politice de pe plaiurile vâlcene. La vremea respectivă, Caragiale era revizor şcolar la Vâlcea. Unul dintre aleşii locali, care are simţul umorului, ne-a declarat: „Măcar pe vremea lui Caragiale, politicienii erau haioşi şi parcă aveau umor. Proşti, proşti, dar măcar rădeai. Acum nici râsul nu te mai încearcă”.

Astfel, consilierii locali se vor întruni din nou în data de 18 decembrie 2015, la ora 9.00, având de votat rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2015. De asemenea, aleşii locali trebuie să voteze şi prelungirea termenului de finalizare a contractului de finanţare pentru proiectul cod SMIS 13144 “Modernizare Parc Zăvoi în municipiul Râmnicu Vâlcea”, prelungirea termenului de finalizare a contractului de finanţare pentru proiectul “Reabilitare şi modernizare Baza de Agrement Ostroveni în municipiul Râmnicu Vâlcea” cod SMIS 45761.