Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ALEGERI PARŢIALE şi la Vâlcea! Curtea de Apel Cluj OBLIGĂ Guvernul să organizeze alegeri parţiale pentru şefia CJ Cluj

PNL a câştigat procesul cu guvernul României pentru că Victor Ponta a refuzat să organizeze alegeri parţiale, în judeţele unde acestea se impuneau. Prima decizie vine de la Cluj, acolo unde Curtea de Apel a decis că Guvernul Ponta trebuie sa organizeze alegeri partiale anticipate pentru sefia Consiliului Judetean Cluj, dand curs demersului initiat de copresedintele executiv al PNL, Mihai Seplecan. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Curtea de Apel Cluj a decis ca”admite actiunea formulata de PNL-Filiala Cluj in contradictoriu cu paratul Guvernul Romaniei. Obliga paratul sa efectueze operatiunile prevazute de lege in vederea stabilirii datei desfasurarii alegerilor partiale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata in sedinta publica din 03.04.2015″, se arata in minuta magistraţilor clujeni.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a fost dat in judecata de Partidul National Liberal, la Curtea de Apel Bucuresti, deoarece refuza sa organizeze alegeri anticipate. Prin aceste cereri de chemare in judecata, instanta este solicitata sa dispuna obligarea Guvernului sa respecte legislatia si sa stabileasca data de desfasurare a alegerilor partiale.

„Partidul National Liberal a depus, astazi, trei actiuni la Curtea de Apel Bucuresti, in baza Legii contenciosului administrativ, prin care il cheama in judecata pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri partiale la nivelul functiilor de primari si presedinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate si al mandatelor deparlamentari”, se arata intr-un comunicat al PNL.

„Din ratiuni politice, Victor Ponta refuza sa organizeze alegeri partiale pentru functia vacanta de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si alte 22 de functii vacante de primari, in legatura cu care a fost depasit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din judetele Olt, Dambovita, Tulcea, Ilfov, Buzau, Vrancea, Maramures, Valcea, Bacau, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Constanta, Hunedoara, Salaj, Dolj, Neamt).