Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

JURNALUL LUI YETI

foto Vocea ValciiPrimele ninsori din Maramureş şi pasul Gutâi i-au pus pe destoinicii noştri primari pe gânduri. Pentru că în fiecare an sosirea iernii i-a luat prin surprindere (când se aşteptau să apară din sud, ea venea din nord şi invers), edilii din Râmnicu Vâlcea l-au numit şef la deszăpezire chiar pe faimosul Yeti-Omul Zăpezilor, bazându-se pe bogata lui experienţă. Iată a o filă din jurnalul acestuia în care se consemnează cum va fi la prima ninsoare în judeţul nostru.

ORA 21.00: Oamenii mei au tăbărât cu lopeţile pe primul fulg căzut. E drept că s-au spart nişte capete, datorită îmbulzelii, dar fulgul n-a apucat să se aşeze.

ORA 22.00: Bucuria succesului i-a făcut pe oamenii mei să se adune în sediul Primăriei şi să se cinstească. Şampanie, caviar, Mozart, ţuica de prună. S-a toastat în sănătatea primarului care le dă prime grase şi contracte de deszăpezire chiar şi pe timpul verii.

ORA 23.00: Petrecerea a continuat. Oamenii şi-au amintit că şi Prefectul e băiat bun şi au adus şi câteva cisterne cu vin.

ORA 24.00: S-a scandat De la mic şi pân’ la mare/ Nu ne temem de ninsoare! S-au desfăcut şi nişte canistre cu palincă.

ORA 2.00: S-a dansat Periniţa, Pinguinul şi un vals vienez. S-a băut ce mai era prin sticle şi pahare.

ORA 4.00: Un „strica chef” a venit şi ne-a zis că omătul a acoperit totul şi că circulaţia e deosebit de îngreunată, dar eram prea beţi ca să-l mai băgăm în seamă! Iarna nu-i ca vara, i-am zis şi l-am aruncat în zăpada!

MIHAI MATEI-BUCURESTI
[email protected],[email protected]
tel:0724718850