Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Olimpicii, recompensaţi de Guvern! Vezi ce sume au primit!

225 de elevi olimpici din România, printre care se află şi vâlceanul Laurenţiu Ploscaru, au fost premiaţi luni, 16 noiembrie 2015, la Guvernul României, de premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Elevii, alături de profesorii care i-au pregătit, au fost premiaţi în cadrul unei festivităţi la Palatul Victoria (Sala Transilvania) cu sume importante de bani, ei fiind recompensaţi pentru rezultatele excelente pe care le-au obţinut la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul 2015. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educaţiei a fost de 3.005.855 lei

„Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale sunt: 12.545 lei – medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei -menţiune (sau diplome echivalente)” – se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Aşa cum spuneam, şi elevul vâlcean a fost premiat pentru medalia de argint obţinută la Olimpiada Internaţională de Matematică. Alături de Laurenţiu Ploscaru s-a aflat şi profesorul de matematică care l-a pregătit, Constantin Drugan, care a primit şi el un premiu.