Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Unsprezece chimiste au semnat cu Oltchim

Cristina Neagu a decis să nu plece de la Râmnicu Vâlcea, chiar dacă a avut o ofertă tentantă de la Viborg

În cadrul unei conferințe de presă organizată de Oltchim, unsprezece handbaliste chimiste au semnat prelungirea contractelor cu campioana României, Cele mai mari emoții au fost în ceea ce o privește pe cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, cea care a avut o ofertă tentantă de la campioana din Danemarca, Viborg. Până la urmă interul chemist a decis să mai rămână la Râmnicu Vâlcea cel puțin încă două sezoane. Alături de Cristina Neagu au mai semnat prelungirea contractelor Iulia Curea, Adina Fiera, Roxana Han, Steluța Luca, Oana Manea, Adriana Nechita, Mihaela Smedescu, Ionela Gâlcă, Talida Tolnai și Patricia Vizitiu. Marea surpriză a fost căpitanul campioanei României, Steluța Luca, cea care anunțase inițial că se va retrage după acest sezon competițional. Încă trei handbaliste ale Oltchimului încă nu au semnat prelungirea contractului: Yeliz Ozel, Anastasia Pidpalova și Paula Ungureanu. Cu ele se vor finaliza negocierile în perioada imediat următoare. Altfel, CS Oltchim are acum și un nou vicepreședinte, Raluca Covaci, fiica primei antrenoare a Cristinei Neagu, Maria Covaci.

Declarații:

„Am dorit ca în această lună să semnăm prelungirea contractelor cu handbalistele la care le prelungesc contractile în această vară. Am insistat ca acest lucru să se întâmple înainte de începerea meciurilor din grupele principale ale Ligii Campionilor. Nu vrem ca jucătoarel să ae gândească la ce vor face de la vară în colo sau să fie asaltate de alte oferte. Trebuie să le stea gândul numai la Liga Campionilor, obiectivul rămâne accederea în finală. Cu celelalte trei jucătoare vom finalize discuțiile în perioada imediat următoare” Constantin Roibu

„Am semnat din mai multe motive, nu mi-a fost greu să iau această decizie. Am semnat cu sufletul. Suporterii m-au impresionat, atașamentul lor m-a emoționat. Am semnat și pentru că la Otchim există domnul Roibu, o persoană deosebită căreia nu am ce să-i reproșez. De asemenea, am ales să rămân la Oltchim pentru prieteni, pentru colege și familie. M-a flatat oferta de la Viborg dar mă bucur că am rămas la Vâlcea. Vreau să câștigăm cupa, să dovedim că suntem mai tari ca Viborg” Cristina Neagu.

„Mai pot juca la nivel înalt un sezon. Nu am putut renunța, sunt atașată sufletește de aceast club. M-am sfătuit cu soțul meu (Andrei Luca, vicepreședinte la CS Oltchim, n.r.) dar decizia am luat-o eu. Sper să avem un parcurs bun în grupele principale ale Ligii Campionilor și să ajungem în finală. Nu m-am gândit la ce voi face după ce termin activitatea de jucătoare. Probabil voi deveni antrenor dar mai am timp să mă gândesc la acest lucru.” Steluța Luca

„Nu am de ce să plec. Aici sunt cele mai bune condiții de pregătire, oamenii sunt minunați. Mă bucură faptul că și celelalte handbaliste au decis să rămână. Avem o echipă omogenă, ne simțim bine pe teren. Aștept meciurile din Liga Campionilor unde avem multe de demonstrat. Este liniște la echipă, acum nu mai vorbește nimeni de contracte, totul este bine” Adina Meiroșu.

„Am stat și m-am sfătuit cu soțul. Decizia am luat-o împreună, am considerat că este mai bine să mai joc un sezon la Oltchim.” Ionela spune, însă, că nu va mai răspunde afirmativ la convocările naționalei: „Am luat decizia de a mă retrahe după europenele de anul trecut. Nu revin asupra deciziei, este definitivă. Faptul că am semnat prelungirea contractului cu Oltchim nu are legătură cu naționala” Oana Manea.