Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tricourile de colecție ale Generației de Aur din fotbal, scoase la licitație pentru o cauză Nobilă

Tricourile purtate de jucători la meciul de adio al Generației de Aur, desfășurat sâmbătă pe Arena Națională din București, vor fi vândute la licitație.

Toate tricourile jucătorilor celor două echipe, inclusiv cel al antrenorului World Stars, vor fi scoase la vânzare, fiecare purtând autografele titularilor.

Această acțiune face parte din proiectul „Ultimul meci. Licitația Generației de Aur – Eveniment aniversar caritabil”, organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark, cu sprijinul Bazar Production. În total, sunt 49 de loturi disponibile, atât ale fotbaliștilor români din Generația de Aur, cât și ale adversarilor din World Stars, toate având un preț unic de pornire de 500 de euro. Evenimentul se desfășoară live pe platforma Artmark (www.artmark.ro), unde se pot depune deja oferte.

Licitația se va desfășura în două etape: primele 26 de tricouri vor fi licitate vineri seara, 24 mai, înaintea meciului aniversar, iar restul de 23 de tricouri vor fi licitate după meciul aniversar, vineri, 31 mai, exclusiv online, de la ora 12:00, pe platforma Artmark Live (detalii pe www.artmark.ro).

Echipa Generația de Aur, antrenată de Anghel Iordănescu și Gabi Balint, include jucători precum Florin Prunea, Bogdan Stelea, Gică Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymeș, Gheorghe Mihali, Răzvan Prodan, Corneliu Papură, Gică Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuț Lupescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuș, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie și Marian Ivan.

Echipa World Stars, antrenată de Jose Mourinho, este compusă din jucători precum Dida, Frey, Maicon, Candela, Fernando Couto, Panucci, Juanito Gutiérrez, Paul Bodin, Kobiashvili, Miroslav Djukic, Rivaldo, Giovanni, Litmanen, Gokhan Inler, Christian Karembeu, Giorgios Karagounis, Edmilson, Marcos Senna, Christian Zaccardo, Nuno Gomez, Hristo Stoichkov, Goran Pandev și Javier Saviola.

Profitul obținut în urma acestei licitații va fi donat inițiativei „Școlile Generației de Aur”, prin care se vor sprijini financiar toate școlile în care s-au format membrii echipei. Această cauză a fost anunțată la finalul lunii februarie, împreună cu lansarea magazinului oficial, unde s-a menționat că profitul obținut din vânzarea tricourilor de colecție va fi împărțit între unitățile de învățământ în care au studiat cei 25 de jucători din lotul prezent la Arena Națională pe 25 mai.

„Pentru că știm deja ce interes uriaș a declanșat acest meci și pentru că am avut și o cauză nobilă atașată evenimentului, ne-am dorit să sprijinim Școlile Generației de Aur și printr-o altă sursă, independent de tricourile de colecție disponibile deja în magazinul nostru oficial. Astfel, am decis să organizăm această licitație în cadrul căreia pasionații vor putea pune mâna pe veritabile piese de colecție semnate chiar de jucătorii respectivi, după o seară care va rămâne definitiv în istoria fotbalului românesc. Tot profitul din urma licitației va merge către cauza noastră de suflet și le mulțumesc de pe acum tuturor celor care se vor alătura și vor contribui la un viitor mai bun pentru copiii care vor învăța în școlile în care am învățat eu și colegii mei”, a declarat Gheorghe Popescu.

De luni, 27 mai, o expoziție parțială dedicată „Ultimului meci. Licitația Generației de Aur – Eveniment aniversar caritabil” va fi deschisă publicului la Galeriile Artmark din București (str. C.A. Rosetti nr. 5), până vineri, în ziua desfășurării ultimei etape de licitare. Acest muzeu inedit din inima Bucureștiului poate fi vizitat gratuit zilnic, de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00. În acest spațiu sunt expuse obiecte de artă excepționale, provenite din colecții private, care rareori sunt prezentate publicului. La Galeriile Artmark, spectacolul fiecărei licitații găzduite este, de asemenea, un eveniment cu acces liber. Iubitorii de artă, istorie și obiecte de colecție pot licita fie direct, în timpul evenimentelor cu prezență fizică, fie online, dacă își fac cont pe site-ul artmark.ro.