Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE! Vitezomanii, vânați de polițiștii vâlceni

La data de 11 iunie a.c., în intervalul orar 15:30 – 19:00, polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat o acțiune, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză ori a altor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 25.750 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 2 permise de conducere.

De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare pănă la remdierea problemelor tehnice constate de polițiști.

În acest context, în jurul orei 10:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat, un bărbat de 52 de ani, din județul Argeș, care conducea un autoturism pe DN 7 , în localitatea Golești, cu o viteză de 121 de km/ h, intr- un sector de drum în care limita de viteză este de 70 km/ h.

Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 lei, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Ulterior, un alt autoturism condus de un bărbat, de 60 de ani, din municipiul București, a fost înregistrat de aparatul radar, pe DN 7, cu viteza de 122 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Polițiștii vă recomandă:

-Adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și trafic!

-Neadaptarea vitezei reprezintă una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.