Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Sibian turmentat prins de polițiștii vâlceni după o cursă nebună de 3,5 km prin pădure! Aflat în stare de ebrietate, a fugit de la locul accidentului

În dimineața zilei de duminică, 9 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au intervenit în urma unui accident rutier produs pe DN 7, în localitatea Robești, soldat cu pagube materiale.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de 30 de ani, din Șelimbăr, județul Sibiu, a efectuat o depășire neregulamentară și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. După accident, șoferul a abandonat mașina și a fugit de la locul faptei, fără permisiunea autorităților.

Polițiștii au pornit în urmărirea lui, alergând aproximativ 3,5 km, și l-au imobilizat într-o pădure din apropiere. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, pentru a stabili cu exactitate alcoolemia.

Șoferul a fost sancționat cu o amendă de 1.480 de lei, conform O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, s-a deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă sub supravegherea procurorului.