Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM îşi definitivează lotul

Fotbaliştii de la CS Municipal au continuat antrenamentele la baza sportivă proprie unde vor mai sta până la finalul acestei săptămâni. Elevii luI Erik Lincar au avut de tras la capitolul „acumulări fizice”, alături de preparatorul fizic al echipei. Sâmbătă, vâlcenii au susţinut un meci test la baza sportivă „Hidroelectrica”. Antrenorii din Zăvoi au împărţit lotul în două echipe: Echipa 1: Cioară – Samson, I. Stoica, Cucui, Ed. Stoica, Florea (junior născut în 1995), Vlad Munteanu II, Orlando, Geantă, Nkongue şi Neagu şi Echipa 2: Dani Popescu – Romero (fundaş brazilian de 24 de ani aflat în probe), Deaconescu, Izvoranu, Alexandru Ionescu (fotbalist născut în 1993 căruia i-a expirat împrumutul la FC Caransebeş), Ov. Popescu, Câju, Piţian, Ad. Popa, Tănasă, Mihai Ovidiu. Pe parcursul întâlnirii a mai evoluat juniorul Denis Dumitraşcu. Nu s-a ţinut scorul şi nici nu a contat rezultatul final, antrenorii municipalilor dorind să-i vadă la lucru pe fotbaliştii veniţi în probe în această pauză competiţională şi să vadă în ce stadiu al pregătirilor sunt jucătorii care au rămas la echipă. Sâmbătă, tot la baza sportivă din Cartierul Nord, CS Municipal va juca al doilea amical al verii, contra echipei de eşalon III, FC Urban Titu. Vă reamintim că oltenii au mai disputat o partidă amicală, la Curtea de Argeş, pierdută la limită în faţa formaţiei FC Clinceni, 0-1. Pe 28 iulie, lotul echipei pleacă în cantonamentul centralizat al verii, la Braşov, acolo unde vor mai juca şi alte meciuri de pregătire, cel mai probabil patru la număr.

Izvoranu şi Orlando Da Silva rămân!

Doi dintre fotbaliştii care au fost aduşi în Zăvoi în această vară, Silviu Irvoranu şi Orlando Da Silva, au şanse mari să semneze contractul înainte de plecarea spre Braşov. Izvoranu a evoluat în campionatul trecut pentru CS Universitatea Craiova, formaţie alături de care a terminat pe primul loc al clasamentului final din Seria a II-a. Brazilianul Orlando a fost la Concordia Chiajna, în primul eşalon dar i s-au dat puţine şanse să joace, mai ales în prima parte a sezonului, atunci când echipa era antrenată de Ionuţ Chirilă, tehnician care a contat mai mult pe fotbaliştii tineri pe care îi antrenase şi la nivel de juniori.

Trei variante pentru noul sezon

În prima zi a acestei săptămâni este termenul limită de înscriere în Liga a II-a care programează pe 30 august prima etapă a sezonului. Până duminică, se înscriseseră 25 de echipe, cu trei mai puţine decât planul oficialilor Federaţiei Române de Fotbal. Dacă se vor aduna 28 de echipe vor fi două serii a câte 14 echipe, urmând să promoveze primele clasate în fiecare serie şi să retrogradeze ultimele cinci clasate. Varianta e puţin probabilă, fiind greu de crezut că în patru zile se vor mai înscrie 18 echipe! A doua variantă ar fi un sistem asemănător cu cel din campionatul trecut, două serii cu câte 12 echipe, tot două promovate dar la finalul unui turneu de play-out în care să nu se mai ţină cont doar de punctele acumulate cu colegele de turneu. Va fi organizat şi un turneu de play-out, dar câte formaţii vor ajunge în Liga a III-a numai Burleanu şi compania pot să ştie. În fine, o a treia variantă şi cea mai probabilă este formarea unei singure serii. În acest caz vor promova primele două clasate, retrogradatele urmând să fie stabilite în funcţie de numărul de echipe. De menţionat este faptul că oficialii de la Minerul Motru au anunţat oficial că echipa nu are puterea financiară să continue în Liga a II-a şi se va înscrie în eşalonul al treilea, folosind în mare parte fotbalişti tineri.

S-a renunţat la Sorin Popescu

Lista plecărilor de la CS Municipal este completată cu portarul Sorin Andrei Popescu. Fotbalistul vâlcean născut pe 20 februarie 1985 avea contract cu echipa din Zăvoi până în această vară şi înţelegerea nu a mai fost prelungită. „Pentru postul de portar ne dorim să avem opţiuni de fotbalişti sub vârsta de 23 de ani. Îi mulţumim lui Andrei pentru perioada petrecută la formaţia noastră şi îi urăm succes la noua echipă pentru care va evolua”, spune managerul general al CSM-ului, Lucian Munteanu. În această vară au mai plecat de la CSM Ureche, Matache, Cârstoiu, Lircă, Creţu, Da Silva, Todea, Cataramă şi Nicola. Pentru postul de portar în acest moment Erik Lincar are trei opţiuni: Andrei Cioară (20 ani, UTA Bătrâna Doamnă), Daniel Popescu (21 ani, Minerul Motru) şi Andrei Cotfas (19 ani, Primavera Siena).