Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DRAMATIC: Sinucideri în lanţ pe raza judeţului Vâlcea

• În mai puţin de o săptămână, trei vâlceni şi-au pus capăt zilelor!

În dimineața zilei de 7 septembrie 2017, Cristinel Târşa, de 46 de ani, fost polițist în cadrul IPJ Vâlcea, s-a sinucis la locuința sa din comuna Bujoreni. Polițistul rămăsese fără serviciu, după ce fusese condamnat definitiv de către Curtea de Apel Pitești în data de 6 aprilie 2017 pentru conducere sub influența alcoolului, magistrații din Pitești menținând decizia Judecătoriei din Râmnicu Vâlcea. Astfel, în data de 6 aprilie 2017, acesta a fost dat afară din IPJ Vâlcea, după ce hotărârea a rămas definitivă și irevocabilă.
Cea de-a doua tragedie s-a produs duminică, 10 septembrie, la Centrul de Criză şi Respiro Băbeni, acolo unde Iulia Sabina Schileru, fiica renumitului chirurg vâlcean Grigore Schileru, şi-a pus capăt zilelor. Aceasta suferea de schizofrenie paranoidă.
Ultimul caz de sinucidere a avut loc marţi, 12 septembrie, atunci când un pacient de 67 de ani, care era internat la Secţia de Cardilogie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, s-a aruncat de etajul şase al clădirii. Bărbatul figura cu probleme psihice şi cardiace, motiv pentru care şi era internat pe secţia respectivă.

Dat afară din poliţie, Cristinel Târşa şi-a pus capăt zilelor

Vestea că fostul poliţist, Cristinel Târșa, nu mai este a picat ca un trăsnet peste vecinii săi din Bujoreni. Şi mai şocaţi de cele întâmplate sunt cei care i-au zărit trupul, ei fiind cei care au alertat familia şi chiar au încercat să îl resusciteze până la sosirea cadrelor medicale. Totul în zadar!

Bărbatul a rămas fără serviciu după ce a fost condamnat în luna aprilie la 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare. În urmă cu trei ani de zile, fostul poliţist a provocat un accident rutier, la Râureni, soldat cu rănirea uşoară a două persoane. Victimele şi-au retras plângerea, însă magistraţii l-au condamnat pentru infracţiunea de conducere a unei autovehicul sub influenţa alcoolului. Cristinel Târșa a lucrat peste 20 de ani în poliţie şi a lăsat în urma să o fată de 12 ani şi un băiat de 18 ani.

Cazul dramatic al Iuliei Schileru a fost prezentat, în exclusivitate, de către publicaţia Vocea Vâlcii încă din anul 2015

Povestea tristă a doamnei Schileru pare desprinsă dintr-un film. Vocea Vâlcii i-a prezentat cazul în 2015, atunci când, fără identitate, rude sau alţi apropiaţi, nimeni căruia să-i pese de soarta ei, era îngrijită de cadrele medicale de la Spitalul nr. 2 din Râmnicu Vâlcea. Sabina Iulia Schileru a venit în România la sfârşitul lunii noiembrie 2014, în vizită la o prietenă de-a sa din Râmnicu Vâlcea. În urma unei altercaţii cu aceasta, a făcut o criză şi a ajuns la urgenţe.

„Pacienta a fost primită de la urgenţe de o altă colegă, nu de mine. Eu am preluat-o, fiind medic pe secţie. Din noiembrie, a avut multiple internări. Problema este că până la nivelul lunii februarie, noi nu am avut date despre identitatea acestei femei. Am avut o foaie de la UPU cu numele dumneaei, dată de o persoană, care locuieşte în Traian, la care această doamnă venise din SUA, aşa cum obişnuia să vină anual.

Am înţeles că pe 21 noiembrie 2014 a venit în România, s-ar fi dus la doamna respectivă din zona Traian, şi acolo ar fi avut loc o neînţelegere cu bagajele… Doamna Schileru ar fi vrut să lase bagajele la ea, femeia nu a vrut şi a chemat poliţia. În momentul când a venit poliţia, Schileru a avut un şoc şi a devenit catatonică. Când am preluat-o eu, era inertă… stătea într-o poziţie contorsionată şi nu zicea nimic..” declara în urmă cu 2 ani de zile medicul curant al doamnei Schileru, care a acceptat să stăm de vorbă din dorinţa de a se găsi o soluţie pentru biata femeie.

Nu a mai vrut în SUA

Fiica renumitului chirurg vâlcean Grigore Schileru, care a emigrat în America în anii ’80, suferea de schizofrenie paranoidă şi nu a mai vrut să se întoarcă în SUA.

„Doamna Schileru l-a avut pe tatăl ei, un medic chirurg faimos din Vâlcea (…). Ambasada SUA ne-a trimis nişte acte să le semneze doamna Schileru pentru a o putea duce înapoi în Statele Unite. Problema care s-a ivit în momentul respectiv a fost că doamna Schileru nu mai vrea să plece din România. Vă daţi seama, discernământ prezent sau absent, trebuie stabilit de o comisie psihiatrică medico-legală, la cererea unei instituţii autorizate pentru că dumneaei nu are aparţinători şi dacă nu vrea să plece, nu poate fi obligată.

Dacă am trimite-o în SUA fără acordul ei, în momentul în care s-ar urca în avion, ar face o criză şi s-ar termina totul. Nu vrea în SUA sub nicio formă”, a continuat cea care o îngrijea pe doamna Schileru.

La nivelul D.G.A.S.P.C. Vâlcea s-a constituit o comisie de cercetare administrativă a cauzelor accidentului

Între timp, fiica renumitului chirurg a ajuns la Centrul de Criză şi Respiro Băbeni, acolo unde şi-a pus capăt zilelor. „Duminică, 10 septembrie 2017, în jurul orei 6.45, o beneficiară a Centrului de Criză şi Respiro Băbeni, în vârstă de 62 ani s-a aruncat de la etajul al II – lea al clădirii în care era găzduită. în jurul orei 7.00 a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea unde a decedat în jurul orei 11.00 ca urmare a multiplelor leziuni traumatice.

La nivelul D.G.A.S.P.C. Vâlcea s-a constituit o comisie de cercetare administrativă a cauzelor accidentului, iar organele de anchetă, prezente la scurt timp la faţa locului desfăşoară cercetări judiciare.” se arată în comunicatul emis de D.G.A.S.P.C Vâlcea.