Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Atenție șoferi! Nu mai rentează să înmatriculați mașina pe Bulgaria

Taxa de înmatriculare sau timbrul de mediu i-a speriat pe romanii care vor sa isi cumpere masina. Si, ca intotdeauna, concetatenii nostri s-au adaptat situatiei si a gasit ca înmatricularea mașinilor în Bulgaria este o varianta convenabila pentru ocolirea plății sumei aferente taxei impuse prin lege.

Dar, cu toate acestea, există și câteva motive pentru care ar trebui să se gandească un pic mai mult înainte de a face acest lucru, din mai multe motive: nu ești proprietarul mașinii, ca numele tau sa apara in acte, trebuie sa înmatriculezi mașina pe persoană juridică menționându-se numele tău ca și utilizator al vehiculului intr-o procura si ca sa afli date financiare despre masina (daca are impozitul platit sau daca asigurarea RCA mai e valabila), nu poți solicita informații despre autoturism de la autoritățile/instituțiile statului vecin.

Fiind utilizator al maşinii înmatriculate în Bulgaria şi nu proprietar, nu poţi solicita informaţii despre autoturism de la autorităţile/instituţiile statului vecin. Iar ca să înmatriculezi maşina în Bulgaria nu trebuie decât să obţii rezidenţa în ţara vecină, ceea ce înseamnă că pe o perioadă de 5 ani, la intervale de 6 luni, să mergi în Bulgaria pentru prelungirea vizei. Asadar, alegerea înmatriculării maşinii în România sau Bulgaria va aparţine cu avantajele şi dezavantajele implicite prezentate, dar va veti convinge ca nu face daraua cat ocaua.