Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mucenici

Ce vă trebuie? 300 g făină, 150- 160 ml apă foarte caldă (dar nu peste 50 de grade), sare, 2,5 l apă, coaja de la două portocale mari, coaja de la o lămâie mare, 10-12 linguri de zahăr, nucă măcinată, scorţişoară, esenţă de rom, un vârf de cuţit de sare.

Cum se prepară? Se pune făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare, iar în mijloc se toarnă apa. Se frământă până ce aluatul devine elastic şi se răceşte complet. Dacă mai este nevoie de făină, se mai adăugă o lingură.

Se mută aluatul pe planul de lucru uşor înfăinat, se împarte în biluţe, iar din fiecare biluţă se formează şnururi lungi şi subţiri (puţin mai subţiri decât un şiret), care se „împletesc” în formă de 8.

Se lasă mucenicii la uscat până a doua zi. Se pune pe foc o oală încăpătoare, cu apă, zahăr, coaja rasă de lămâie şi portocală şi un vârf de cuţit de sare, iar când începe să fiarbă, se adaugă mucenicii.

Se fierb la foc mic, iar după ce se ridică la suprafaţă, se mai lasă cam 3-4 minute. După ce se stinge focul, se adăugă esenţa de rom, scorţişoara şi 4-5 linguri de nucă măcinată. Când se pun în farfurie, se mai adăugă nucă.

Poftă bună!