Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Coşuleţ de scăriţă, cu cârnaţi de Pleşcoi

Ce vă trebuie? 700 g scăriţă de porc proaspătă, 200 g cârnaţi de Pleşcoi, 100 g pulpă de porc, 10 fire de usturoi, sare şi piper, 50 ml ulei.

Cum se prepară? Se spală scăriţa, se sarează şi se piperează pe ambele părţi apoi se aşează în forma de cosuleţ, legând-o cu o aţă mai groasă, să nu se dezlege în timpul coptului. Pulpa de porc se taie cubuleţe, iar cârnaţii, în bucaţele mai mici.

Usturoiul se toacă bucăţi mai mari. Partea verde se pune în coşuleţ jos, ca baza, peste care se pun bucăţile de carne şi cârnaţii. Printre bucaţi se presară usturoi tocat. Coroniţa astfel formată se stopeşte cu ulei, se aşează într-un vas în care se toarnă o cană cu apă, şi se dă la cuptor aproximativ 50 de minute, la foc moderat.

Poftă bună!