Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD Vâlcea îşi alege liderii locali

DECIZII. „După o serie de discuţii la nivel central, am ajuns la concluzia că nu vom face alegeri şi la nivel judeţean, pentru că mandatul unui preşedinte de organizaţie judeţeană este de 4 ani, în timp ce mandatul preşedinţilor de organizaţii locale este de doar 2 ani. Mie, spre exemplu, îmi expiră mandatul abia în cursul anului 2014 şi atunci vom face alegeri” – ne-a declarat Ion Cîlea, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea.

PSD-ul se pregăteşte de alegeri interne, urmate de un congres la nivel naţional ce va avea loc în luna aprilie a anului 2013. Conform unei decizii centrale a partidului, începând cu sfârşitul lunii ianuarie, toate organizaţiile judeţene social-democrate au sarcina de a iniţia conferinţe locale şi de a organiza alegeri în cadrul organizaţiilor locale. Deşi se auzea că se vor face alegeri şi pentru şefiile organizaţiilor judeţene, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, ne-a mărturisit că mandatul său va expira în cursul anului 2014 şi că nu are rost să se organizeze alegeri acum. Liderul social-democraţilor vâlceni susţine că, imediat după instruirea ce va avea loc în scurt timp la Bucureşti, va da startul alegerilor în cadrul organizaţiilor locale PSD din toate comunele şi oraşele din judeţul Vâlcea. „Sigur că imediat după instruirea pe care ne-a anunţat domnul Dragnea că o va ţine, vom începe să facem conferinţele locale. După o serie de discuţii la nivel central, am ajuns la concluzia că nu vom face alegeri şi la nivel judeţean, pentru că mandatul unui preşedinte de organizaţie judeţeană este de 4 ani, în timp ce mandatul preşedinţilor de organizaţii locale este de doar 2 ani. Mie, spre exemplu, îmi expiră mandatul abia în cursul anului 2014 şi atunci vom face alegeri” – ne-a declarat Ion Cîlea, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea.

Până atunci, şeful pesediştilor din Vâlcea va candida, la congresul PSD din luna aprilie, la funcţia de vicepreşedinte în Biroul Permanent Naţional al PSD, post pe care-l ocupă şi în prezent, fiind însărcinat de partid în probleme de agricultură.

CLAUDIA STANCIU