Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Emilian Frâncu îşi face campanie pentru primărie la posturile naţionale

PUBLICITATE. Senatorul PNL, Emilian Frâncu, şi-a început campania electorală pentru fotoliul de primar al municipiului în forţă. Disperat să capete ceva capital de imagine, omul a apărut, de curând, la două posturi naţionale de televiziune unde  s-a lăudat de mama focului cu iniţiativele sale parlamentare. De altfel, liberalul s-a mândrit şi în faţa presei locale cu emisiunile TV la care făceam referire, sesizând că senatorul, de aici şi bucuria fără margini, este la prima experienţă de acest gen.

Parlamentarul Emilian Frâncu este un personaj mai mult decât bizar în peisajul politic local. În urmă cu vreo câteva luni, când nici nu se prea lua în calcul o eventuală candidatură a sa la Primăria Râmnicului, Frâncu şi-a început, deloc timid, campania pentru funcţia de edil al oraşului, împărţind pliante în care apărea alături de preşedintele partidului, Crin Antonescu, directorul OLTCHIM, Constantin Roibu şi ÎPS Gherasim. „Nu am nevoie de acceptul nimănui. Orice poză care se face în spaţiul public poate fi publicată. Eu am avut în activitatea mea două priorităţi: în primul rând ca Vâlcea să se dezvolte, şi am făcut acest lucru, zic eu, destul de bine, aducând fonduri multe şi m-am ocupat şi de Oltchim să primească bani şi doi, am sprijinit spiritualitatea vâlceană. Consider că sunt doi piloni pe care proiectul «Casa Noastră» poate să stea. Din punctul meu de vedere, domnul Roibu reprezintă mediul de afaceri, iar ÎPS Gherasim reprezintă tradiţia, spiritualitatea vâlceană. Aşa cum nu am cerut voie nimănui să mă implic în dezvoltarea acestor două componente, nu trebuie să cer voie nimănui să pun pe un pliant care dezvoltă o idee, un proiect, care nu are nimic politic. Faptul că mă vedeţi într-o poză cu Crin Antonescu, asta nu are niciun fel de semnificaţie politică. Ăstea sunt gogoriţe inventate de rău-voitori. Eu am această viziune a Râmnicului de peste 20 de ani. În consecinţă, nu am nevoie să cer acceptul nimănui să public o poză”, susţinea Emilian Frâncu.

Cât despre apariţiile sale la televiziunile naţionale, parlamentarul declara: „De curând, am fost invitat la B1 şi la Antena 3, unde,  împreună cu ceilalţi invitaţi din platou, dar şi cu moderatorii, am purtat discuţi interesante”. Decizie finală După cum vă scriam, într-un număr trecut al publicaţiei noastre apărut înainte de declaraţiile lui Frâncu legate de candidatura la Primărie, Frâncu poate pierde totul din punct de vedere politic, dacă alege să intre în bătălia pentru fotoliul de edil al Râmnicului. Aşa cum  preconizam, senatorul a ales Primăria, conştient că în cazul în care eşuează, în cazul comasării alegerilor, îşi pierde mandatul de parlamentar. „În cazul comasării alegerilor, am spus-o de mai multe ori, ferm, voi alege să candidez pentru Primăria Râmnicului, căci am o datorie faţă de râmniceni. Vreau să mă dedic oraşului în care m-am născut şi vreau să fac din el unul râvnit. Este important să atragem investitori şi cred că avem resurse. Important să ai în spatele tău realizări, pentru a fi cu adevărat credibil. Cred că asta va atârna mai mult decât sacoşa portocalie”, sublinia liberalul. OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU