Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un alt apropiat al lui Traian Băsescu luat în vizor de procurori

Toți apropiații lui Traian Băsescu sunt luați la bani mărunți de procurori, două exemple fiind extrem de recente. Fostul ministru de Interne din perioada PDL, Gabriel Berca a fost arestat preventiv pentru trafic de influență, iar acum a intrat în colimatorul anchetatorilor și liderul PMP, Eugen Tomac.

Oamenii legii susțin că pe vremea când conducea Departamentul românilor de pretutindeni, Eugen Tomac ar fi cheltuit fără justificare milioane de lei, bani care s-au dus pe premii nejustificate, statui de bronz, dar și materiale promoționale.

Eugen Tomac este cercetat de Parchetul Generak pentru abuz în serviciu, sesizarea fiind făcută de Corpul de Control al premierului Victor Ponta.

Potrivit sesizării făcute, 1,6 milioane lei s-ar fi cheltuit având la bază deconturi ilegale. Se pare că preoții de la Mitropolia Basarabia ar fi primit salarii în valoare de 338.400 lei, bani pentru care, de asemenea, nu există o bază legală.

Alți 540.200 lei s-au folosit pentru premii care nu se justifică, iar suma de 72.497 lei a fost cheltuită pe două statui pentru care nu există documente justificative.