Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAIAN BĂSESCU, din nou în vizorul CSM

O nouă decizie a Inspecţiei Judiciare arată că Traian Băsescu a încălcal independenţa Justiţiei când a afirmat că CSM şi Inspectia Judiciara „bagă măciuca în gura oricui încearcă să comenteze deciziile instanţelor de judecată”. Raportul Inspecţiei trebuie să treacă şi de votul Consiliului Superior al Magistraturii, care va avea loc marţi, 26 mai a.c.

Traian Băsescu, invitat la o emisiune televizată, a făcut mai multe declaraţii care au fost considerate că lezează desfăşurarea actului de justiţie. Fostul şef de stat a făcut trimitere la procesele generate de retrocedari, in care au fost arestati o serie de politicieni, printre care si Elena Udrea.

„O sa fiu foarte direct si pe intelesul tuturor: in momentul de fata, IJ si CSM au devenit o maciuca care se aplica direct in gura oricarui om care vrea sa exprime ceva despre justitie. Nu va suparati, in spatele acestei agresivitati a IJ si CSM se afla o mare de coruptie si o sa va exemplific. (…) Eu sunt revoltat de abordarea Maciuca in gura oricui vorbeste de justitiei, noi suntem perfect’. Nu, domnilor, sunteti la fel de corupti ca cei din administratie. V-am protejat de influenta politicului, dar totul are o limita. Obraznicia are o limita. Nu imi spuneti mie, care stiu de ce s-a creat legea 10 si ANRP-ul (..) Modul in care incearca de 6 luni sa se arate a fi Fecioara Maria e una din minciunile publice pe care incearca sa le instaleze in favoarea unei justitii discretionare. Deci, justitia nu poate fi discretionara. (…) Daca trebuie sa lasam arestarile discretionare la mana unor judecatori mai putin fair-play nu e in regula”, spunea, în luna aprilie a acestui an, Traian Basescu.