Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Sesiune de transfer a judecătorilor! Vezi ce posturi sunt vacante la Vâlcea!

foto arhiva Vocea ValciiÎncepând cu data de 4 decembrie 2015, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, au fost publicate toate posturile de judecător vacante la tribunalele şi curţile de apel din ţară. Asta după ce, membrii CSM au decis să organizeze în luna decembrie o sesiune de transferuri pentru judecători.

Pentru judecătorii interesaţi, pot vedea ce posturi sunt vacante la adresa următoare: http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/04_12_2015__77569_ro.pdf.

În ceea ce priveşte judeţul Vâlcea, trebuie remarcat că Tribunalul Vâlcea nu are niciun post vacant. În schimb, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea sunt menţionate două posturi, de preşedinte al Secţiei penale şi de preşedinte al Secţiei civile, funcţii care sunt ocupate acum doar prin delegaţie. Preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, susţine că în luna ianuarie 2016 va demara procedurile de numire pentru aceste două funcţii.

De asemenea, la Judecătoria Drăgăşani va fi vacant, de la 1 ianuarie 2016, funcţia de preşedinte. Şi la Judecătoriile Brezoi, Bălceşti şi Horezu tot funcţia de preşedinte este vacantă deocamdată.

„În conformitate cu prevederile art. 2 alin. 21 din Regulamentului privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, aprobat prin Hotărârea nr. 193/2006 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, cu modificările şi completările ulterioare, cererile de transfer se depun la Consiliul Superior al Magistraturii cel mai târziu în termen de 5 zile de la data publicării listei posturilor vacante şi ce urmează a se vacanta, respectiv până la data de 10.12.2015, inclusiv” – se arată într-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii.