Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

JUDECĂTOR trimis în INSTANŢĂ pentru COMITEREA a patru fapte grave de CORUPŢIE

Foto: arhiva Vocea ValciiLegea-i lege pentru toţi! Un judecător a intrat în „malaxorul justiţiei” după ce procurorii DNA au descoperit că a comis mai multe infracţiuni de corupţie. Judecătorul Florica Mihalcea, fost preşedinte al Judecătoriei Răcari, judeţul Dâmboviţa, este acuzat că, pe perioada cât a îndeplinit atribuţiile acestei funcţii, a săvârşit infracţiunile de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, (2 acte materiale), fals intelectual în formă continuată, (4 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată, (4 acte materiale).

Judecătorul, care se află în arest preventiv, l-a avut ca şi complice pe Ion Cojocaru Tănase, acesta din urmă fiind acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, judecătorul Mihalcea s-a pronunţat într-un dosar civil în favoarea unei rude de-a lui Ion Cojocaru Tănase, punând-o greşit în posesia unei suprafeţe teren pentru care s-a folosit de acte false.

Totul s-a întâmplat în cursul lunii noiembrie 2009, iar terenul a şi fost vândut ulterior, adevăraţii proprietari rămânând cu ochii în soare.

„Concret, la data de 28 octombrie 2009, pe rolul Judecătoriei Răcari, județul Dâmbovița a fost înregistrat un dosarul civil, având ca obiect ‹‹hotărâre ce ține loc de act autentic››.

Acțiunea a fost formulată în numele unei persoane, cumpărător de drept (rudă a inculpatului Tănase Cojocaru Ion), solicitându-se ca, printr-o sentință, să se constate că între acesta și o altă persoană, vânzător, a intervenit un contract de vânzare-cumpărare cu privire la o suprafață de teren de 3.200 mp, evaluată la suma de 3.000 lei.

În susținerea acțiunii au fost depuse la instanță printre alte documente și un înscris denumit ‹‹partaj voluntar››, întocmit în fals la data 20 iulie 2009, de către inculpatul Tănase Cojocaru Ion. Întocmind acest document, inculpatul a creat impresia că suprafața de teren menționată mai sus aparținea numai vânzătorului, în condițiile în care acesta mai avea un frate moștenitor de drept al terenului, care a aflat ulterior despre această tranzacție.

La data de 17 noiembrie 2009, acționând în condițiile arătate mai sus, inculpata Mihalcea Florica a pronunțat o sentință civilă prin care s-a constatat vânzarea-cumpărarea bunului in litigiu, acest document ținând loc de titlu de proprietate.

Ulterior, în luna ianuarie 2010, suprafața respectivă de teren a fost vândută unei firme de către inculpatul Tănase Cojocaru Ion, printr-un intermediar, cu suma de 60.587 lei (echivalentul a 14.670 euro).

Astfel, prin acțiunile lor, cei doi inculpați au creat o pagubă în dauna persoanelor îndreptățite să beneficieze de terenul respectiv și, totodată, un folos necuvenit în beneficiul inculpatului Tănase Cojocaru Ion, beneficiarul de fapt al terenului” – se arată în rechizitoriul DNA.