Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul subprefect de Olt, reţinut în dosarul BERCEA MONDIAL

Fostul subprefect de Olt din guvernarea PDL, Marian Chiţea, a fost reţinut de procurori DIICOT, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul în care este cercetat şi Bercea Mondial, aflat în stare de arest în alte dosare penale.

În acest dosar sunt implicaţi Sandu Anghel, soţia sa Fănica, dar şi fostul reprezentat al guvernului în judeţul Olt, Marian Chiţea. Anchetatorii susţin că în perioada 2007-2011, când Bercea Mondial era în libertate, cei trei ar fi folosit facturi fictive pentru a supraevalua terenuri in municipiul Craiova, dar şi în alte localitati. Procurorii estimează o pagubă în acest caz de aproape un milion de euro. La fel ca şi în cazul lui Mircea Băsescu, Chiţea i-a botezat lui Bercea unul dintre nepoţi, devenind rude, dar şi parteneri de afaceri. În momentul în care Bercea a fost reţinut pentru tentativă de omor, Chiţea s-a retras şi din PDL, dar şi de la conducerea Hidroserv Olt.

ÎN prezent, Bercea Mondial execută o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni de închisdoare la penitenciarul Colibaşi pentru că şi-a înjunghiat un nepot în anul 2011. În acelaşi dosar,soţia sa Fănica execută o pedeapsă privativă de libertate de 1 an pentru mărturie mincinoasă.