Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DECIZIE DEFINITIVĂ: Lia Olguța Vasilescu va fi cercetată în stare de libertate

Contestatia depusa de Lia Olguta Vasilescu la decizia Tribunalului Bucuresti de plasare in arest la domiciliu, a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii DNA au acuzat-o pe Lia Olguta Vasilescu de luare de mita(patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite(trei infractiuni) si spalare de bani.

Ce spun procurorii ca s-a intamplat: Lia Olguta Vasilescu direct sau prin intermediari a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiovei sa sponsorizeze asociatia reprezentata de Elena Daniela Popescu,o asociatie non-profit, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova.

Potrivit procurorilor de la DNA, donatiile in valoare de 135.907 euro s-au folosit pentru realizarea de materiale electorale, cat si pentru organizarea unor spectacole pentru sustinerea campaniei din 2012 a inculpatei. Se mai arata in dosarul intocmit de DNA ca in anul 2014, Lia Olguta Vasilescu a pretins printr-o asociatie non-profit si primit de la mai multi oameni de afaceri suma totala de 544.209,33 lei, in legatura cu indepinirea unor acte ce intrau in indatorirea sarcinilor sale de serviciu.

Procurorii DNA au retinut ca solicitarile formulate de primarul Craiovei au fost acceptate de oamenii de afaceri pentru a nu intampina din partea acesteia dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea patilor si receptionarea lucrarilor.

Edilul Craiovei, incearca sa demonteze acuzatiile care i se aduc si sa arate ca nu au temei. In acest scop, a adus fotografii pe care le-a prezentat instantei.