Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Iohannis a cocoşat România!

Moto: Un preşedinte e coloana vertebrală a unei ţări.

Tocmai când mă împăcasem cu ideea că în săptămâna care a trecut nu s-a produs nici un incident politic, un scandal dâmboviţean, ceva, iată că fostul premier Victor Ponta mi-a stricat liniştea aparentă. Nu, nu a fost un scandal ci doar un reproş nemulţumitor. Ipocritul mi-a scos din adâncurile sufletului nemulţumirea pe care noi, cei din Rm. Vâlcea, o avem de două ori pe săptămână, lunea şi vinerea, traseul Bucureşti – Sibiu, pe unde navetează preşedintele Klaus Iohannis, între Palatul Cotroceni şi cele 6 case ale sale din Ardeal, trecând prin oraş.

Ponta a criticat felul în care preşedintele foloseşte coloana oficială pentru a se deplasa la sfârşit de săptămână la Sibiu, de parcă numai acum a aflat. Nu de puţine ori am fost spectator la cum îl huiduie pe Iohannis oamenii care stau blocaţi în trafic, ca să treacă coloana sa oficială. Sau cum, la fiecare intersecţie, stă câte un echipaj de politie motorizat, ca să supravegheze circulaţia şi să descurajeze orice şofer cutezant care se crede partener (egal) de trafic cu abuzivul preşedinte.

Niciodată, nici unul dintre preşedinţii nu au avut o coloană atât de mare şi total inutilă, după cum se vede azi pe străzile ţării pe unde trece şeful statului. Iohannis, înainte de şi pentru a fi ales preşedinte, ne-a promis „o altă politică”. Se vede şi se simte! Şi-au luat ţara înapoi, pentru ei şi pentru gaşca de vânduţi care-l susţin. Niciun preşedinte (nici măcar Barack Obama) nu pleacă în deplasări private (adică în weekend acasă) cu sistem identic de protecţie ca la evenimentele oficiale. „Să ne bucurăm când Dl. Iohannis este în Florida (cu mulţi „bodyguards” plătiţi tot din bani publici) sau în deplasări aşa zis oficiale care durează dublu decât timpul petrecut vreodată la birou – aşa avem trafic mai bun în Bucureşti şi pe Valea Oltului!” – a afirmat fostul premier.

Aşadar, Werner Klaus de Sibiu se ţine de cuvânt: face „un altfel de politică”! Conform legislaţiei şi regulamentului SPP, coloana oficială şi dispozitivul de protecţie este identic pentru Preşedinte şi pentru Prim-ministru dar foştii premieri erau conduşi în trafic de o singură maşină de protecţie, alături de maşina în care se afla oficialul. În grandomania lui, sibianul nu se mai satură şi vrea să i se cumpere un Mercedes blindat. Cum au preşedinţii din ţările vestice pe care-i pizmuieşte.

Iohannis nu a fost o alegere, alegerea poporului, ci o necesitate de moment. Impusă! L-am votat şi eu, nu am avut altă opțiune. Nu doream să câștige Ponta, dar alegerea se dovedeşte a fi un dezastru. Traian Băsescu este cu 1000 de clase mai bun ca el. Dacă se va hotărî suspendarea, voi fi de acord cu acest lucru. Acest pseudo-preşedinte este plin de el însuşi pentru că, de fapt, e gol pe dinăuntru şi se umflă, arogant, în pene, ca toţi cei depăşiţi de situaţie.

Foloseşte funcţia prezidenţială pentru a se pune în valoare el şi soţia, uitând că valoarea stă în capacitatea de a-şi onora funcţia pe care vremelnic şi întâmplător o deţine. Sperăm că se va trezi la realitate şi nu va delega, în următorii 4 ani, obligaţiile sale, primului ministru, cert, mai capabil.