Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O casă din Arad a fost vândută în moneda virtuală Mcoin

La Arad s-a făcut prima tranzacţie imobiliară plătită cu cea mai nouă monedă virtuală, Mcoin. Un tânăr a cumpărat o casă cu 55.000 de M-coin, echivalentul a 20.000 de euro.

Casa este situată la câţiva kilometri de municipiului Arad şi are o suprafaţă de 90 de metri pătraţi. Este formată din living, bucătărie deschisă, un dormitor şi o baie, dar are şi parcare.

Noul proprietar, Matei Danci, a aflat despre noua monedă virtuală M-coin şi s-a gândit să investească. A cumpărat suma echivalentă în euro, la cursul de 50 eurocenţi pentru un M-coin. Actele s-au făcut în faţa notarului, valoarea din contract a fost declarată în moneda europeană, iar toate taxele s-au plătit în lei.

Pentru tranzacţie s-au folosit două computere pe post de „portofele virtuale”, astfel că de la momentul plăţii până când vechiul proprietar a încasat suma au trecut câteva secunde.

„Este prima vânzare online pe Mcoin la nivel global. Am primit mai multe oferte pentru casă, dar cea mai interesantă mi s-a părut aceasta pentru că Mcoin are un potenţial foarte mare de creştere, ţinând cont că la două luni şi jumătate de la lansare de la 0,1 eurocenţi a ajuns la 0,5 eurocenţi. În mai puţin de un an cred că va avea o valoare în euro cu două cifre”, a declarat pentru Mediafax vânzătorul Gelu Roman.

Monedele digitale au fost concepute să funcţioneze independent, fără să fie influenţate de o politică monetară anume.