Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCANDALOS! Bătrân în scaun cu rotile, bătut de un îngrijitor al Centrului de Asistenţă Medico – Socială din Lădeşti

Bătaia primită de un pacient al Centrului de Asistenţă Medico-Socială din Lădeşti – Vâlcea, în urmă cu o lună, n-ar fi ajuns în atenţia opiniei publice, dacă un cetăţean revoltat n-ar fi prezentat presei imagini cu victima. Aşa s-a aflat că autorităţile medicale şi administrative ale centrului n-au raportat incidentul, chiar dacă legea obligă să facă acest lucru.

În urmă cu o lună, un bătrân de 83 de ani, internat la Centrul de Asistenţă Medico – Socială din Lădeşti – Vâlcea, cu un picior amputat şi în scaun cu rotile, a fost bătut de un îngrijitor. A rămas cu cicatrici pe faţă şi pe mâna dreaptă, care au atras atenţia unei alte persoane care a alertat presa şi a chemat la faţa locului o echipă a televiziunii Digi 24. Aşa a ieşit la iveală că bătrânul a fost bătut cu pumnii şi coada de la o mătură de un îngrijitor, care, potrivit declaraţiei ulterioare a directorului centrului, Sabin Dragnea, s-ar fi ales doar cu o penalizare de 10% la salariu, timp de trei luni. Mai mult, directorul îi ia apărarea subordonatului pretextând că a fost o „răbufnire de moment”, provocată de bătrân şi recunoaşte că el nu l-a văzut pe pacient bătut, ba chiar e convins că imaginile cu victima au fost „trucate”.

Şeful Consiliului Judeţean Vâlcea, în subordinea căruia se află Centrul de la Lădeşti, Constantin Rădulescu, s-a arătat scandalizat de ce s-a întâmplat şi a declarat că incidentul nu va rămâne fără urmări, menţionând că se va ajunge până la demiteri, dacă va fi cazul.

Nici medicul centrului, cel care l-a cusut pe bătrân după incident şi i-a acordat primul ajutor, nu a raportat evenimentul superiorilor, aşa cum prevede legea.

Poliţia Vâlcea, prin purtătorul de cuvânt, a confirmat că nu a fost depusă nici o plângere în acest caz şi că poliţiştii s-au autosesizat în urma imaginilor apărute în presă.

De asemenea, şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu s-a constituit miercuri, 29 august 2018, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi omisiunea sesizării, ca urmare a informaţiilor făcute publice în mass media, prin care se relatau informaţii privitoare la faptul că un bătrân a fost bătut de îngrijitorul centrului de îngrijire Lădeşti-Vâlcea. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică.