DECIZII. Atât judecătorii din Vâlcea, cât şi cei din Călăraşi i-au permis fostului director de la CEC Bank Vâlcea, Dorin Dobrişan, să plece în străinătate, ridicându-i măsura preventivă de a nu părăsi ţara. În ambele dosare, Dobrişan este acuzat de infracţiuni de corupţie.
Implicat în mari dosare de corupţie, ex-directorul CEC Bank Vâlcea, Dorin Dobrişan, încearcă din răsputeri să-şi recapete drepturile avute înainte de a fi trimis în judecată. Tocmai de aceea, el formulează către instanţe cereri de revocări ale măsurilor preventive luate împotriva sa. Cea mai recentă cerere a fost judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea, Dorin Dobrişan solicitându-le judecătorilor să-i dea liber să plece din ţară. De data aceasta i-a şi reuşit, magistraţii admiţându-i cererea în data de 30 ianuarie 2014. „Admite cererea formulată de inculpatul DOBRIŞAN DORIN . În baza art. 139 alin. 2 teza a-II-a Cod pr.penală; Revocă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara luată faţă de inculpat prin încheierea din data de 11.10.2012 a Tribunalului Vâlcea. Cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 30 ianuarie 2014″ – se arată în decizia instanţei.
În acest dosar, Dorin Dobrișan a fost trimis în judecată de procurori pentru luare de mită în formă continuată, el facilitând obţinerea unor credite de către Ovidiu Văleanu, administrator al firmelor SC Total Distribution Group (TDG) Vâlcea şi SC Topi Import Export S.R.L. Râmnicu Vâlcea.
Dar, după cum bine se ştie, cel mai mare caz de corupţie în care este implicat Dobrişan este celebrul dosar „Dobrişan – Ciogescu”, în care fostul bancher şi patronul societăţii „ElectroVâlcea” au stat în arest nu mai puţin de 9 luni de zile. Anchetatorii îi acuză pe cei doi de presupuse afaceri „murdare” pe când Dorin Dobrişan era director al CEC Bank Râmnicu Vâlcea. Procurorii DNA susţin că fostul bancher ar fi primit şpagă patru limuzine, în valoare de 200.000 de euro de la administratorul Ovidiu Eugen Ciogescu, reprezentantul Electrovâlcea SRL. În schimb, cei doi au semnat contracte de lucrări nelegale. Tot în calitatea de şef de bancă, Dobrişan şi-a aprobat un credit de 1,2 milioane lei. Faptele au avut loc în perioada 2006 – 2008.
Şi în acest caz, Dorin Dobrişan şi-a recăpătat dreptul de a ieşi din ţară, el primind acceptul magistraţilor încă de anul trecut pentru a pleca în străinătate, punându-i în vedere totuşi să fie prezent la fiecare termen de judecată.
Lasă un comentariu