Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un student român în finala Sony World Photography Awards Student Focus 2014

Sebastian Văcăriuc, student în anul al doilea la Universitatea Babeș-Bolyai, unde urmează cursuri de fotografie, este din Botoșani și are 23 de ani. El și-a asigurat locul între cei 10 finaliști din lumea întreagă cu imaginea denumită „Bătrân pe un câmp unde se sfârșește orașul” la concursul Sony World Photography Awards Student Focus 2014.

„Fotografia a fost realizată în octombrie 2013, pe un câmp de la marginea orașului Cluj-Napoca. După câteva minute, l-am zărit pe acest bătrân și am vrut să surprind contrastul dintre el și ambientul sălbatic, mărginit în zare de blocurile din oraș. Ca de obicei, am văzut o conexiune între elementele componente ale imaginii, iar scopul meu era să o surprind”, spune Sebastian Văcăriuc despre fotografia sa. Fotografia de portret este ramura preferată de Văcăriuc din fotografie și speră ca va avea o carieră în această categorie. În calitate de finalist, Văcăriuc a câștigat o cameră foto full frame Sony α7 , pe care va trebui să o folosească acum pentru a rezolva a doua cerință a competiției: o serie de fotografii cu numele „Autoportrete”. O singură serie va fi aleasă câștigătoare de către juriul concursului.

Toți finaliștii beneficiază, de asemenea, de o călătorie în Londra, alături de profesorii lor, pentru a participa la gala de premiere Sony World Photography Awards 2014, ce are loc pe 30 aprilie. La ceremonie va fi premiat Fotograful anului 2014 la Student Focus, ce va primi echipament fotografic Sony în valoare de 35.000 €, pentru universitatea la care urmează cursuri. În plus, fiecare finalist își va putea vedea seria de „Autoportrete” expusă în Londra, la Somerset House, ca parte din expoziția Sony World Photography Awards 2014, în perioada 1-18 mai, iar imaginile lor vor fi publicate în albumul anual Sony World Photography Awards.