Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Tabăra Internaţională de Sculptură de la Măciuca a avut un adevărat succes

Duminică, 14 septembrie 2014, a avut loc vernisajul Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca. Evenimentul marchează finalul acestui proiect cultural în care zece sculptori din România, Franța, Portugalia, Germania, Italia și Polonia au creat sculpturi monumentale în piatră.

„Cele trei săptămâni au trecut mult prea repede și toți cei implicați în acest proiect sunt încercați de nostalgie. Au fost trei săptămâni de mari eforturi și de o uimitoare dăruire. Suntem încântați de modul în care s-a desfășurat acest proiect, de oamenii deosebiți pe care i-am cunoscut cu acest prilej, de toți colaboratorii noștri și, mai ales, de bucuria locuitorilor din comuna Măciuca” – a declarat Mirela Niţu, președinte al Fundației „Dumitru Drăghicescu”.

Membru fondator al aceleiași Fundații, senatorul Dan NIȚU a fost cel care, alături de sculptorul Viorel ENACHE din Franța, a demarat acest proiect considerat de cei prezenți la eveniment ca un model pentru inițiative ulterioare similare:

„Vă vorbeam la inaugurare despre responsabilitatea pe care trebuie să ne-o asumăm pentru promovarea și susținerea culturii. Modul de organizare a acestei tabere și reacția oamenilor la ceea ce s-a întâmplat aici sunt asigurări că am adus o contribuție. Că am adus, în comuna Măciuca, zece prețioase opere de artă contemporană, evenimente deosebite și oameni admirabili. Îi felicit pe toți cei zece artiști invitați pentru lucrările lor. Le mulțumim tuturor colaboratorilor noștri. Sunt sigur că locuitorii comunei vor îndrăgi aceste opere dăruite, în primul rând, lor. Sunt sigur că acest proiect atât de important pentru noi va fi o nouă sursă de inspirație pentru dezvoltarea județului Vâlcea”, a declarat senatorul Dan Niţu. Tot acesta a promis numeroase ediții viitoare ale Taberei de la Măciuca.

Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca, este un proiect cultural organizat de Fundația „Dumitru Drăghicescu” și Atelierele Enache – Paris, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Măciuca, precum și cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Vâlcea. Aflat la prima ediție, proiectul s-a desfășurat în perioada 25 august – 14 septembrie 2014. Cele zece sculpturi monumentale create de Sylvie BERRY – Franța, Giovanni CAROSI – Italia, Viorel ENACHE – România – Franța, Nuno FERNANDEZ DA SILVA – Portugalia, Anne LE LOUARN – Franța, Petre Virgiliu MOGOȘANU – România, Susanne PAUCKER – Germania, Witold PYZIK – Polonia, Dumitru RADU – România, Florentin TĂNĂSESCU – România – Franța pot fi vizitate oricând, regăsindu-se în centrul comunei Măciuca. Mai multe detalii pe www.facebook.com/tabaramaciuca.