Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gigi Matei şi Romeo Rădulescu, SCANDAL pe morţii din cimitire

Declaraţii războinice ale fostului şi actualului primart al Râmnicului în legătură cu situaţia locurilor de veci din municipiu. În timp ce Romeo Rădulescu arată cu degetul către actualul primar interimar Gigi Matei, acesta pune lucrurile la punct, explicând care este situaţia la zi cu cimitirele din Râmnicu Vâlcea.

„Ca urmare a unor recente atacuri ale deputatului Romeo Rădulescu la adresa Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea pe tema locurilor de veci şi a realizării de noi cimitire, precizez că municipalitatea a avut şi are în vedere acest aspect, făcând toate demersurile necesare pentru rezolvarea situaţiei. Informez, pe această cale, că un prim rezultat al acestor acţiuni constă în suplimentarea locurilor de veci din Cimitirul Cetăţuia cu peste 120 de amplasamente, ca urmare a dezafectării unei conducte de apă şi, implicit, a dispariţiei zonei de protecţie aferente. În ritmul actual de ocupare a locurilor de veci se estimează că acestea vor fi suficiente pentru un an întreg” – susţine Gigi Matei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cimitir în Ostroveni, în parteneriat cu Arhiepiscopia

Despre construirea noului cimitir, Gigi Matei arată că nicidecum acesta nu va fi amplasat lângă groapa de gunoi de la Feţeni. „În ceea ce priveşte construirea unui nou cimitir, îl invit pe domnul deputat să acorde mai multă atenţie iniţiativelor Primăriei municipiului: dacă ar fi făcut-o, ar fi aflat, probabil, că noul cimitir de la Râureni va fi amplasat în vecinătatea târgului (şi nu lângă fosta groapă de gunoi), evident nici distanţa de 8 km invocată nemaifiind reală. Cât priveşte realizarea unui cimitir în zona Goranu-Feţeni, la capătul unui drum lung şi în pantă, dificil de parcurs cu maşina – pe timpul iernii şi pietonal – pe tot cuprinsul anului, opiniile locuitorilor oraşului, atât cei din zonă, cât şi cei din oraş, au rămas aceleaşi ca la momentul la care domnului deputat, pe atunci primar, i-a venit această nefericită idee: sunt împotrivă!

Folosesc această oportunitate pentru a-i informa pe râmniceni (şi pe domnul deputat, în acelaşi timp) că dialogul început cu ÎPS Varsanufie avansează constant şi că, în scurt timp, el se va concretiza prin realizarea unui alt nou cimitir, în Ostroveni, în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului” – susţine Gigi Matei