Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihail Popescu a sustinut cauza Romaniei la Paris

        ” Adunarea Parlamentară a NATO  „importanța strategică a Mării Negre a fost discutată pe larg.  De asemenea, s-au prezentat caracteristicile și construcțiile unui proiect al zonei”- ne-a declarat senatorul PSD

 

        Cea de-a 51- a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO a avut loc la Paris, între 26 și 30 mai, iar printre membrii delegației Parlamentului s-a numărat și senatorul vâlcean PSD, Mihail Popescu. „Am avut un program foarte încărcat, însă atât cât ne-a permis timpul am încercat să prezentăm problemele cu care se confruntă România la ora actuală. Pentru asta am fost trimiși acolo și cred că ne-am făcut treaba așa cum trebuie”– a spus parlamentarul. O problemădiscutată pe larg, susține el, a fost cea a Mării Negre. În Uniunea Europeană se simte un proces tot mai accentuat de conștientizare a importanței zonei extinse a Mării Negre. S-a ajuns la concluzia că pentru a asigura dezvoltarea durabilăși stabilitatea zonei extinse a Mării Negre, este necesară îmbunătățirea formelor de cooperare regională. „Importanța strategică a Mării Negre a fost discutată pe larg.  De asemenea, s-au prezentat caracteristicile și construcțiile unui proiect al zonei. Noutatea este că Marea Neagrăeste acum deschisăcă tre Marea Mediterană. S-a pus problema conflictelor nerezolvate din zona mării și s-a structurat un proiect de cooperare între regiuni”– ne-a declarat Mihail Popescu. Senatorul vâlcean face parte din grupul creștin – democrat și spune că în cadrul comisiei discuțiile s-au axat mai mult pe probleme politice.

        O rezoluție adoptată la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, recunoaște progresul realizat de țările Cartei Adriatice – Albania, Croația și Macedonia – și exprimăsprijinul Față de aspirațiile acestora de aderare la NATO. Documentul, aprobat marți, 30 mai a.c., afirmăcă dacă cele trei state vor continua reformele ambițioase, aderarea acestora la NATO va fi examinatăserios nu mai târziu de 2008, semnale în acest sens urmând a fi transmise la Summit-ul din noiembrie, de la Riga.

Claudia STANCIU