Acasă Arhiva 12.000 de români au scandat: „322 – la lada de gunoi”

12.000 de români au scandat: „322 – la lada de gunoi”

Manifestații pro-Băsescu în Spania

Românii din Spania au ieșit în stradăpentru a-și manifesta susținerea Față de președintele suspendat Traian Băsescu. 12.000 de români din Madrid și Castellon l-au întâmpinat pe Traian Băsescu. La Castellon, într-o arenăunde se desfășoarăcoridele, Băsescu le-a vorbit românilor plecați de acasăpentru un trai mai bun despre restaurație și despre cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendare. Băsescu i-a întrebat pe manifestanți ce fel de Românie vor: „Ce fel de Românie vrem? România lui Patriciu, Romania lui Voiculescu sau România românilor?” Discursul președintelui suspendat a fost întrerupt de câteva ori de manifestanți, care strigau: „Alo 322 – vrem președintele înapoi”. Cu îndemnul „Săvăsunați familiile din țară și săle spuneți sămeargăla referendum”, Băsescu și-a încheiat discursul din Castellon.

Madrid: 2.000 de oameni au ieșit în stradăpentru Traian Băsescu

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., în Plaza Vasquez de Mella din Madrid, 2.000 de români, veniți cu steaguri portocalii și pancarte, îl așteptau pe președintele suspendat Traian Băsescu. Acesta a fost însoțit de foștii miniștri Monica Macovei și Anca Boagiu. Cele două au ținut câte un discurs în fața manifestanților. Pe scenă, alături de Traian Băsescu, s-a aflat și fostul fotbalist Gheorghe Craioveanu. În stilu-i caracteristic, Traian Băsescu s-a adresat mulțimii: „Vămulțumesc că ați venit. În țară nu este o confruntare între persoane, ci o confruntare teribilăîntre sistemul creat în tranziție și oameni ca Macovei, Blaga, care vor o altfel de Românie. Știu că sunteți aici pentru că acasănu v-am putut asigura condiții. Am cunoscut acest sentiment timp de 12 ani. Pentru că vreți o Românie modernă, nu voi negocia cu nimeni. Voturile voastre succesive vor face România o țară cu adevărat Europeană . Nu e suficient săfim membri UE pentru ca distribuția celor 32 de miliarde de euro săfie corectă. Unul dintre obiectivele mele este introducerea votului uninominal. Vom face un nou referendum. Avem nevoie de vot uninominal și reformarea Constituției, săștim dacă ne trebuie un Parlament unicameral sau bicameral. Aveți nevoie de un președinte care iubește românii”.

În discursul său, Traian Băsescu nu l-a uitat nici pe premierul Tăriceanu, despre care a spus: „Tăriceanu va că dea oricum. Pentru că românii nu i-au iubit niciodatăpe trădători”. Băsescu a anunțat că ambasadorul României în Spania a promis că în Madrid va fi suplimentat numărul secțiilor de votare. După o baie de mulțime, Traian Basescu a plecat din piață. Delegația va pleca spre Valencia, apoi la Castellon.
La întoarcerea în țară , Traian Băsescu a spus că aeronava Romavia, cu care a că lătorit, a fost închiriatăpentru vizita în Spania pe numele său și va fi plătitădin fondurile de campanie. Pentru a elimina speculațiile, Băsescu se gândește să-și facă publice toate fondurile de campanie.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.