Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un nou scandal la Grupul Școlar „Henri Coandă”

” Directorul Radu Dini recidivează

” cadrele didactice se revoltăîncă o datăîmpotriva directorului școlii ” ei sunt mâhniți că , încă de la începutul anului școlar 2007-2008, Dini nu a asigurat condițiile tehnice necesare desfășurării orelor de instruire practică ” pe lângă toate acestea, se adaugăși starea jalnică a clădirilor în care elevii își desfășoarăactivitatea

Recent, pe adresa Inspectoratului Școlar Vâlcea au ajuns câteva sesizări semnate de cadrele didactice ale Grupului Școlar „Henri Coandă” din Rm. Vâlcea. Profesorii și-au arătat, încă o dată, nemulțumirea Față de modul în care directorul școlii, Radu Dini, a înțeles să-și facă treaba. Așadar, ei sunt mâhniți de faptul că , încă de la începutul anului școlar 2007-2008, Dini nu a asigurat condițiile tehnice necesare desfășurării orelor de instruire practică . Mai mult, personalul didactic din „Henri Coandă” este nemulțumit de situația dezastruoasăîn care se găsește parcul auto al unității. Din câte se pare, acolo nu s-au mai făcut investiții importante de 7 ani, iar directorul nu s-a sinchisit săreautorizeze școala la Autoritatea RutierăRomână(ARR). Acum, elevii trebuie să-și efectueze orele de conducere auto la categoriile C și E și, din păcate, nu au cu ce mașini. Pe lângă toate acestea, se adaugăși starea jalnică a clădirilor în care elevii își desfășoarăactivitatea.

Condiții mizere la „Henri Coandă”

Dorind săvadădacă sesizările cadrelor didactice au suport în realitate, redactorii Vocea Vâlcii au mers la Grupul Școlar „Henri Coandă” din Rm. Vâlcea. Situația de acolo este cu adevărat dezastruoasă. Asta pentru că elevii sunt nevoiți săînvețe în condiții mizere. După ce că starea clădirilor este jalnică , sălile de clasănu au mai fost modernizate de ani de zile și grupurile sanitare din unitatea de învățământ sunt insalubre, elevii inhalând zi de zi un miros de nesuportat. Mai mult decât atât, unele cadre didactice spun că la subsol s-a spart o conductă, apa riscând săinunde parterul clădirii. Din nefericire, nu este prima datăcând profesorii se revoltăîmpotriva directorului Radu Dini, acuzându-l că estesingurul vinovat pentru situația extrem de gravăîn care se aflășcoala. În toamna anului trecut, la puțin timp După începerea anului școlar, membrii Consilului de Administrație ai Grupului Școlar au făcut un memoriu că tre Inspectoratul Școlar Vâlcea în care puneau pe tapet toate problemele cu care se confruntă unitatea de învățământ.

Inspectoratul Școlar, în anchetă

În urma sesizărilor venite pe adresa Inspectoratului Școlar Vâlcea, s-a constituit o comisie de cercetare condusăchiar de inspectorul general, Gheorghe Ciucă . Ancheta la Grupul Școlar „Henri Coandă” a fost deja demaratăși din câte se pare va dura în jur de două săptămâni. „Au venit la Inspectorat mai multe sesizări și de data asta sunt semnate. De ce spun asta, pentru că , până acum, primeam numai anonime și legea nu-mi permitea săinițiez o anchetă. Comisia înființatăîn Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Vâlcea va analiza foarte bine situația și în funcție de cele constatate se vor lua măsuri. Situația este destul de delicatăacolo, iar starea tensionatăîntre director și cadrele didactice dureazăde ceva timp. Profesorii sunt nemulțumiți că nu au fost asigurate condițiile tehnice pentru desfășurarea instrucției auto. Elevii trebuie săfacă 60 de ore de instruire practică , dar din păcate nu au condițiile necesare. Directorul Dini, când a făcut planul de școlarizare pe anul 2007-2008, trebuia săse asigure că are acele condiții. Nu a făcut nici măcar un parteneriat. însă , eu văasigur că , în funcție de cele constatate la fața locului, vom lua măsuri drastice și corecte în același timp” – ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Vâlcea, Gheorghe Ciucă .

” Claudia STANCIU, Mirabela FÂNĂÎAN