Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

Declaraţie INCENDIARĂ a lui Dumitru Tărăşenie: CJ Vâlcea a aruncat pe geam 1 milion de EURO!

Foto: Vocea ValciiUSG îşi măreşte capitalul social! CET GOVORA rămâne pe dinafară. Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA pregăteşte o mutare spectaculoasă pe platforma chimică din Vâlcea, intenţionând să majoreze capitalul societăţii cu încă 50 de milioane de euro. Informaţia este confirmată de consilierul judeţean liberal Dumitru Tărăşenie, care susţine că degeaba s-a ţinut CET Govora până acum la majorările succesive, deoarece polonezii aveau planul lor şi iată că sunt doar la un pas să scape de CET Govora din acţionariatul societăţii.

„Au avut loc două majorări succesive de capital social la USG, iar cei de la CET Govora, au venit cu propunerea la Consiliul Judeţean la participăm şi noi pentru a păstra cei 5% acţiuni. Cred că am participat cu un milion de euro şi noi, iar părerea mea este că degeaba. Cei de la USG vor face din nou majorare de capital cu 50 milioane euro, cu investiţiile pe care le-au făcut, iar noi nu ne mai putem ţine după ei.

Concluzia este că le-am dat 1 milion de euro degeaba. Acum de unde mai scoate CET 2,5 milioane euro să ne ţinem după ei? Nici nu este indicat să facem aşa ceva. În Consiliul Judeţean nu mai aprobă nimeni, voi face un scandal monstru. Nu ai de ce să faci aşa ceva. Nu o să ne dea niciodată dividende. Trebuia să vindem rapid acţiunile pe bursă, atunci, înainte de prima majorare”, ne-a declarat consilierul judeţean Dumitru Tărăşenie.

CET Govora este acţionar semnificativ la SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA şi deţine 14,6 milioane de acţiuni, care reprezintă 5,503% din capitalul social al USG-CCG.

Ultima majorare de capital a USG a avut loc în data de 15 ianuarie 2015, când Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a USG-CCG a avut pe ordinea de zi majorarea capitalului social al SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA, prin aport în numerar cu suma de 45 de milioane de lei, de la valoarea curentă, de 66,3 milioane de lei, la valoarea de 111,3 milioane de lei.

Pentru ca CET Govora să-şi păstreze procentul de 5,503% din capitalul social al USG-CCG a fost nevoită să cumpere 9,9 milioane de acţiuni, cu o valoare totală de 2,5 milioane de lei, ceea ce a şi făcut prin avansarea efectivă a sumei de 2,5 milioane de lei în termen de 30 de zile de la data publicării Hotărârii AGEA de la SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA din data de 15 ianuarie 2015, de aprobare a majorării capitalului social.