Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Bulz ardelenesc

Ce vă trebuie? 500 g mălai, 150 g cârnaţi afumaţi, 150 g costiţă afumată, 200 g caşcaval, 5 ouă, 100 g unt, sare.

Cum se prepară? Pentru a face bulzul trebuie să pregătiţi o mămăliguţă mai tare pe care să o răsturnaţi pe un suport de lemn pentru a se răcori. Se pun la fiert 3 ouă, iar cârnaţii şi costiţa tăiate bucăţi mici se prăjesc în ulei încins. Ouăle fierte tari se taie cubuleţe şi se amestecă cu 100 g caşcaval ras, cu cârnaţii, costiţa rumenită şi cele 2 ouă crude care au rămas. Cu mămăliguţa răcită încercaţi să faceţi cuiburi pe care să le umpleţi cu compoziţia de mai sus. Bulzii se aşează într-o tavă unsă cu unt, se presară caşcaval pe deasupra şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Se pot face şi pe grătar, iar în acest caz nu mai este nevoie de ouăle crude.

Se poate servi ca aperitiv, sau se poate face bulz cu legume care merge de minune cu o pastramă de berbecuţ pe grătar.

Poftă bună!