Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL Vâlcea cheamă toți cetățenii județului să se alăture demersului de a cenzura abuzurile PSD și de a susține buna funcționare a centrelor pentru copii și vârstnici din Vâlcea

„Descoperirea în comuna Voluntari a unor cămine pentru vârstnici care ofereau condiții dezastruoase, de-a dreptul inumane, a atras atenția asupra unei probleme pe care o credeam rezolvată deja în primul deceniu post-comunist, anume funcționarea serviciilor sociale.
Când vorbim de servicii sociale, trebuie să avem în vedere că acestea se adresează în primul rând semenilor noștri mai fragili, copiilor și vârstnicilor, cărora societatea trebuie să le asigure o viață decentă atunci când ei înșiși încă nu pot sau nu mai pot face acest lucru. Instituții publice și private lucrează sub supravegherea organelor de stat îndreptățite (Guvern, Ministere, Prefectura, Consiliul Județean, Protecția Consumatorului, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și altele) pentru a asigura condiții de viață, cel puțin decente, acestor semeni ai noștri.
Fără urmă de dubiu, de la aparținători și până la personalul care lucrează în servicii sociale, ba chiar până la fiecare dintre cetățeni, suntem cu toții răspunzători de starea acelora care au nevoie de sprijin. O comunitate, inevitabil este judecată și după tratamentul pe care îl asigură copiilor și vârstnicilor.
Din acest punct de vedere, atenția îndreptată asupra căminelor care oferă sprijin vârstnicilor și copiilor nu este doar justificată, ci chiar salutară. Grija pentru aceia dintre noi mai expuși și verificarea felului cum această grijă se exprimă în mod concret sunt fapte la care fiecare dintre noi nu doar că subscriem, ci le sprijinim; noi, ca liberali, cu atât mai mult, pentru că prin noi înșine înseamnă nu doar libertatea de acțiune, ci și respect pentru demnitatea persoanei.
În acest context, deturnarea unor asemenea principii de acțiune, fundamentale pentru comunitate, constituie nu numai o slăbire a acesteia, o lipsă de respect pentru cei mai fragili dintre semenii noștri, ci un veritabil atac la substanța comunității, la valorile noastre.
În mod cu totul regretabil suntem în situația de a constata că doua acțiuni recente în cămine private din județul nostru arată fără posibilitate de îndoială că reprezentanții PSD-ului de la prefectură, din diferite agenții județene și, în primul rând, din Consiliul Județean, Constantin Rădulescu, președintele acestui Consiliu însuși, nu fac altceva prin aceste controale decât să promoveze imaginea și interesele PSD în dauna protejării celor aflați în nevoie. Disprețul față de cetățean, folosirea funcției în interes propriu și de partid au ajuns reguli ale acțiunii Partidului Social Democrat în Vâlcea, ale Președintelui acestuia, Constantin Rădulescu. Aceste aspecte reies cu claritate din faptul că nici până astăzi nu avem o comunicare publică prin care să cunoaștem care au fost abaterile concrete care au justificat suspendarea activității căminului Casanova. De ce să ne mai mirăm, recent AJPIS a făcut un control la un cămin de copii din Prundeni, fără a emite o informare publică despre motivele controlului și rezultatele acestuia. La încercările noastre de a ne informa, reprezentantul agenției a răspuns că se află în curs de investigație. Aceleași purtări discreționare ale PSD cu care ne-am obișnuit, același dispreț față de cetățean.
În aceste condiții, cer să înceteze folosirea abuzivă a unui principiu corect, acela al verificării modului în care funcționează serviciile sociale. Solicit Ministrului Muncii sa oprească abuzurile politice făcute de oamenii președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu la adresa centrelor sociale private din județul Vâlcea!!! Protejarea clientelei politice PSD și clanurilor mafiote conduse de pRadulescu nu poate justifica distrugerea centrelor sociale private din județul Vâlcea!
Îi chem pe toți cetățenii județului să se alăture demersului nostru de a cenzura abuzurile PSD și de a susține buna funcționare a centrelor pentru copii și vârstnici din Vâlcea!”
– În numele Filialei PNL Vâlcea, deputat Cristian Buican