Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De la afumătoare, au rămas fără casă înainte de Crăciun

Joi, 21 decembrie 2017, la ora 14:10, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Mihăiești.

Până la stingerea incendiului, au ars: o casă, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 60 mp; o magazie, construită din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 24 mp., o bucătărie de vară pe circa 12 mp., aproximativ 8 mc de lemne de foc. De asemenea au fost degradate electrocasnice, o drujbă și o motocoasă.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este intrarea jarului și a scânteilor/jarului în contact cu materialele combustibile (grăsime)

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:
• Afumarea produselor din carne să se facă în spații special amenajate (pereți rezistenți la foc, coș aferent …. în nici un caz cu elemente de construcție din lemn);
• Persoanele care folosesc buteliile de GPL vor urmări ca :
– furtunul utilizat să fie omologat pentru utilizarea in instalații de gaze; să fie prins, la capete, prin intermediul colierelor; să nu prezinte crăpături sau îndoituri bruște și să fie de o lungime încadrată între 1şi 1,1 m;
– pentru verificarea etanșeității ansamblului se va folosi emulsie de săpun cu apă;
• Locul unde se efectuează „pârlirea” porcinelor să nu fie amenajat în apropierea
• depozitelor de furaje sau a altor materiale combustibile.